Vatandaşın temiz bir çevrede, tüketici hakları korunarak; güvenli,adaletli,sağlıklı,huzurlu,çağdaş bir şekilde yaşamlarını temin etmek devletin asli görevlerindendir. 

Bu amaca hizmetle, çevre ve tüketici hakları korumaya dönük geniş kapsamlı, günün koşullarına uygun, özel yasalar çıkartılmalı. Ancak bu yasalarla birlikte Özel İhtisas Mahkemeleri’nin etkin çalışması sağlanmalı.

Kadın-erkek eşitliği ilkesine sadık kalınarak, mevcut sistemde özellikle kadınların istismarına yol açan mevzuatın hiçbiri hayat bulmamalı, çocukların ve ailenin korunması konusuna çok daha fazla önem verilmelidir.

Fırsat eşitliği tesis edilmeli. Devletin bu alana katkısı sınırlı kalmalı. Örneğin; fakir ve aciz olduğunu beyan eden vatandaşlarına eğitim bursu doğrudan verilmelidir. 

Demokrasinin olmazsa olmaz unsurlarından dernekler ve vakıfların işleyişi yeni yasal düzenlemelerle daha geniş kapsamlı ve çağdaş yapıya kavuşturulmalıdır. Çalışma hayatı, iş barışının temini ve sürekliliği sağlanacak kanunlarla düzenlenmeli, işveren ve işçi ilişkileri karşılıklı saygı, sevgi, anlayış ve toplumsal sorumluluk temeline oturtulmalıdır.

Oda ve sendikalara mecburi üyelik kaldırılmalı; gönüllü üyelik ihdas ve teşvik edilmelidir. Oda ve sendikaların görevi, üyeliğini talep ettiği kişi veya kuruluşa hizmet vermek olmalıdır. Zorunlu aidat ve hiçbir karşılık almadan bunun kanuni yollarla tahvil edilme cihetine gidilmesi komünist ülkelerde yapılan icraatların benzeri konumundadır.

***

Bu kurumların verdikleri hizmetin mükemmeliyeti oranında üye kaydedebilir yada üye sayılarını arttırabilme cihetine gitmelidir. Aidat zorunlu halden çıkarılıp, gönüllülük esasına göre yapılmalıdır. Bence iç güvenlik güçlü, eğitimli, her türlü teknik ve teknolojik donanıma sahip polis örgütünce sağlanmalıdır. Polisin ve polis teşkilatının vatandaşa saygı ve sevgi bağları daha da sıklaştırılmalıdır. Polis teşkilatında görev yapan personelin gelirleri, görevlerinin önemi uyarınca her zaman doyurucu düzeyde tutulmalıdır. İç güvenlik sorunlarında askeri birlikler görev almamalıdırlar. Eğitim sistemimiz tüm iyileştirmelere rağmen, eğitimin nereden başlaması gereği bence tekrar masaya yatırılmalı ve eğitime ailelerden başlamak gereğinin altının çizilmesi gerçeğinden yola çıkılmalıdır.

Devletin bu konuda bir ıslah edici rolü değil, suç işlenmeden önce alınması gereken tedbirleri enine boyuna tartışmalı ve her kurum ve kuruluşlar sosyologlara, psikologlara ve pedagoglara yer verilmeli; hatta her siyasi parti il başkanları da il nüfusuna göre sosyologlar istihdam etme zorunluluğu konmalıdır.

Devlet kendi kurumlarına dahi koymakta imtina ettiği sosyologları artık yaşamımızın her alanına yaymalıdır. Belki birileri bana kızacak ama bu gerçekleri kulak arkası ede ede bu günlere geldim. Gerçeklerle yüzleşmek zorundayız.İnsanlar şöyle başlarını kaldırıp baktıklarında bu 
gerçeklerle karşılaşıyor ve bunları haklı olarak eleştiriyor.

***

Tekrar etmekte yarar görüyorum ve yineliyorum. Önce ailelerimizi eğitmeliyiz. Ailelerimizi eğitmeden toplumsal barışı zor sağlayacağımızı altını kalın çizgilerle çizerek belirtmek istiyorum. Şiddete karşı çıkıyoruz ve kadına şiddete hayır diyoruz. Oysa kadının bir çocuğu 6 yaşına kadar şiddete yönlendirici davranışlarda bulunarak şiddet yanlısı bir birey yetiştirdiği gerçeğini göz ardı ediyoruz.

Odaların zorunlu aidat alarak, hatta iflas etmiş işletmesini kapatmak zorunda kalanların bile icra yoluyla aidatlarının peşine düşmesinin gerçeğini göz ardı ederek nereye varabileceğimizi düşünüyorum. 

Komünist ülkeler yıkıldı, oralarda bile zorunlu aidatların olmadığını göz önünde bulundurursan neleri yapıp neleri yapamadığımızı anlarız diye düşünüyorum. 

Yeni yasal düzenlemeler yapılarak cezaların caydırıcı olması yönünde çalışmalar ivedilikle yapılmalıdır. Devlet gerekirse kendine karşı işlenen suçlardan bir kereye mahsus bir af çıkarmalı ve yeni caydırıcı yasaları hayata geçirmek yönünde çalışmalıdır.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel