Sevgili Okurlar;  

    TOKAT ve VEFA denilince aklınıza ne geliyor bilemiyorum, bu gün bana sorarsanız, Tokat ve Vefa denilince bende nemi çağrışım yapıyor anlatayım; Tokat olarak şiddetin elçisi “Osmanlı Tokatı” hiç gelmez aklıma, Güzel yurdumun güzel ili ve Tokat’ın yetiştirdiği saygın gazeteci yazar, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Bir Yıl önce vefat eden Sayın “Cemal İNCESOYLUER” gelir.

   CEMAL İNCESOYLUER, 1961 Tokat doğumlu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Tokat’ta tamamlayan. İstanbul Üniversitesi Kamu Yönetimi’nde okuyan. 1979 yılında musahhih (düzeltmen) olarak İstanbul’da gazeteciliğe başlayan. 16 yıl boyunca İstanbul’da çeşitli gazetelerde çalışan. Tokat’ta 4 yıl efsane Vali rahmetli Recep YAZICIOĞLU’nun basın danışmanlığını yapan. TOKAT’ta yerel gazetede yazı işleri müdürlüğü yaparak. Milli İrade gazetesinin ve Kanal 101 haber portalının yayın yönetmenliğini yürüten. Musahhih (düzeltmen) olmasına rağmen, ülke gazeteciliğinde “Gazete Baronlarını” düzeltemeyen, kendisinde mevcut olan insan ve doğa sevdasını ve dik duruşla erdemliği (Dürüst onurlu ve vefalı Gazetecileri tenzil ederek) bazı gazeteci meslektaşlarına yükleyemeyen,  Ülkesinin felaketlerinde ağlayan, görevlerden kaçmayan, şahsımdan, 14 yaş genç olmasına rağmen, sakalına değil, bilgeliğine saygım gereği “ Cemal Abi”  diye hitap ettiğim, Anadolu Basın Birliğinin TGF ve Vakfının bir şemsiyesi altında toplanması umutlarını sürekli anlatan mert insanı ne yazık ki, bir yıl önce aramızdan defnine bile gidemeden uğurlamış olduk. İçimde vefasızlık buruluğu olarak kaldı, değerli meslektaşımızı, usta abimızın defin töreninde bulunamayışım

  CEMAL İNCESOYLUER’i  kaybetmenin derin üzüntüsünü gidermek amaçlı Manisa Azerbaycan Evi, Manisa GYD, TGF ve TADDEF olarak TGF müşterek Başkanlar Kurulu Toplantısını Azerbaycan Bakü’de yapalım görüş birliğine varılmıştık, Azerbaycan BAKÜ Toplantısına kara yolu ile Otobüsle gidilmesi Projelendirilerek, yol güzergahı olarak TOKAT üzeri gitmeyi, toplu halde aramızdan ansızın ayrılan Sayın Başkanımız CEMAL İNCESOYLUER’ in Kabrini ziyaret ederek, Tokat Cemiyetimize taziye ziyaretini gerçekleştirmeyi planlamıştık. Nemi oldu. Gazeteciler olarak Anadolu kültürümüzle halay çekelim derken, “BALE” yapmış olduk. Bakü toplantısı için Seyahat’ımızı  Hava yoluna cevirildi.

     Bir Gazeteci arkadaşımız dostlarına sitem olarak Gazete köşe yazısında,  “Gazeteciler Günü” Vefa’da buluşalım diye yazıyor. O gün bir çok Gazeteci İstanbul’un Vefa semtinde toplanarak bir araya geliyorlar. Çağrıyı yapan Gazeteci gelmiyor. Toplanan gazeteciler ver yansın ederek eleştirmeye başlıyorlar. Ertesi gün çağrıyı yapan Gazeteci yazısında “ VEFA’ya giden yola, Taksi veya dolmuşla gidilemez” diye yazıyor.

    VEFA İstanbul’da bir semtin ismi olabilir, lakin insan vefası Neşet ERTAŞ’ın söylediği ibi, “ Gönülden günüle, gel gizli gizli”

     Cemal İncesoyluer’ın ölüm yıldönümünde mezarı başında anılmasına Gazeteci ve aynı zamanda Milliyetçi Sol Parti Genel Başkanı Hüseyin Alpay, Gazeteci Nurhan İçmez, Dursun Ekrem Er, Sırrı Sürer ve Mustafa Işık katılım sağlıyor. Anma merasimindeki 5 şahsiyete vefalarından dolayı minnet duygularımı iletiyorum. Hizmetleri ve anıları elbette unutulamaz. TGF Cemal İncesoyluer için Taziye mesajı yayınlıyor.

              Sağlıklı yaşayın sağlıcakla kalın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel