Öne Çıkanlar nurullah savaş recep tayyip erdoğam recai şeyhoğlu mısırdaki idam kararları genel kurmay başkanlığı

Özkan'dan Çözüm Süreci Açıklaması
 Türkiye’nin otuz yılı aşkın bir süredir terör belasıyla karşı karşıya olduğunu kaydeden Özkan, “Bu uğurda asker, polis ve sivil vatandaşlarımızdan onbinlerce insanımızı kaybettik. Terör belasının ülkemize getirdiği mali yük ise 400 milyar doların üzerinde. Onlarca yıl terör sorununa karşı salt askeri yöntemlerle çözüm arandı. Yıllar boyunca olaya at gözlüğü ile bakanlar bu sorunu sadece bir Kürt sorunu olarak gördü ve Kürt kökenli vatandaşlarımızı ayrıştırdı. Hâlbuki bizler yüzyıllar boyunca bu topraklarda hangi etnik kökenden, hangi ırktan olursak olalım barış ve kardeşlik içerisinde yaşamayı bildik. AK Parti ile birlikte Türkiye’nin bu soruna bakış açısı da değişti. Öncelikle doğu ve güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın terör ile birlikte anılmasından vazgeçildi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘bizler Ebru’yuz, mozaik değiliz’ sözü de bu uygulamanın bir göstergesidir. AK Parti’nin amacı ebru sanatının motifleri gibi iç içe geçmiş, millet şuurunu oluşturmuş, insanları etnik kökenlerine göre ayırmayan, tek vatan, tek millet, tek bayrak tek devlet diyen, Biz Birlikte Türkiye’yiz sloganıyla millet olma bilincini ön plana çıkarmaktır” dedi.

AK Parti’nin iktidara gelmesi ile birlikte şimdiye kadar hiçbir hükümetin, hiçbir devlet adamının ve parti liderinin gösteremediği cesaret ve kararlılıkla PKK sorunun üzerine gidilmiş ve çözüm sürecinin başlatıldığını anlatan Özkan şunları söyledi:


“İlk önce 2005 yılında Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi başlatıldı. 2009 Yılından itibaren proje ‘Milli birlik ve beraberlik projesi’ olarak devam etti ve birçok alanda ’demokratik açılım gerçekleştirildi. Kürt vatandaşlarımızın şikâyetçi olduğu birçok konuda yasal düzenlemelere gidildi. 2013’de akil insanlar heyeti kuruldu ve çözüm süreci adıyla yola devam edildi ve bugün gelinen noktada Hükümet temsilcilerimiz ve HDP heyeti tarafından yapılan ortak açıklama ile terör örgütüne silah bırakma çağrısında bulunuldu. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun da ifade ettiği gibi bu gün gelinen nokta çözüme ve barışa en yakın olduğumuz noktadır. Artık ülkemizde Türk-Kürt, her türlü etnik ayrımcılık sona erecek ve demokratik siyaset dönemi başlayacaktır. Ülkemizin birçok kronik sorununu çözmek AK Parti’ye nasip olduğu gibi bu ülkenin terör belasından kurtulması da AK Parti’ye nasip olacak ve 2023’ün güçlü, büyük Türkiye’sine yürüyüşümüz AK Parti ile devam edecektir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel