Öne Çıkanlar yunusemre mısırdaki idam kararları nurullah savaş recep tayyip erdoğam recai şeyhoğlu

Arınç Mikrofonları Geri Çevirdi
 AK Parti eski Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş tarafından alternatif tıp üzerine hizmet verecek olan My Şifa Merkezi Manisa’nın Yunusemre ilçesinde açıldı. Açılışa Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Şehzadeler belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılışta Şifa Merkeiznin sahibi Dr. Muzaffer Yurttaş kısa bir selamla konuşması yaparak Manisa’nın sağlık merkezi haline gelmesi için çalışacaklarını söyledi.

Konuşmasına AK Parti eski Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş tarafından açılan Şifa Merkezinin hayırlı olması temennisiyle başlayan Eski Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, “Sağlığımızın kıymetini anca sağlığımızı kaybettiğimiz zaman farkına varıyor, kıymetini o zaman hatırlıyoruz. Hani hadisi şerifte var ya… ‘5 şey gelmeden 5 şeyin kıymetini bilin’ diye. Bizim de mutlaka hastalık, dert, sıkıntı gelmeden şifanın, sağlıklı olmanın da kıymetini bilmek lazım. Bu tamamlayıcı tıp eskidende söylenir, doğru mudur yanlış mıdır bilmem. Alternatif tıp aslında kökünü tıbbi nebeviden alıyor. Yani tamamlayıcı tıp olarak buna bakmamız lazım. Hamdolsun bugün artık Sağlık Bakanlığımızda uzun uğraşlardan sonra bu konuyu tıp içerisinde kabul etti. Bunun bir tamamlayıcı, şifa veren bir unsur olduğunu kabul etti. Yönetmelikleriyle ve bir takım hazırlık yaptığı çalıştaylarla alt yapısını hazırladı. İtiraf etmem lazım bu Türkiye’de çok eskidir. Özellikle başka ülkelerden gelmiş bazı insanların tıp üzerinden insanlara şifa dağıttığı söylenmiştir. Bazıları da bitkilerden şifa elde edilebileceğini göstermiştir” dedi.


SES GİTTİ, İŞ BİTTİ Mİ?

Muzaffer Yurttaş’ın milletvekilliği sırasında Manisa’nın meşhur kuru üzümünü sık sık Meclis gündemine taşıdığını ve onun çabaları sonunda okul üzümü projesinin hayata geçirildiğini kaydeden Arınç açılışa katılanların bu durumu alkışlaması gerektiğini belirterek Muzaffer Yurttaş için alkış istedi. Arınç, “Allah Allah, biz eskiden böyle değildik. Birisi Tekbir derdi arkası gelirdi” dedi. Bu sırada birisinin ‘Sözünüzü kesmemek için başkanım’ demesi üzerine, “Sus artık o günler geçti çok şükür. Sözün kısası yapılan iş hayırlı güzel bir iş” diye devam ederken Arınç bu defa da mikrofonun azizliğine uğradı. ‘Dayanamadı bak görüyor musun’ diyerek mikrofonu yoklayan Arınç, ‘Ses gitti iş bitti mi?’ şeklinde bir espri yaparak konuşmasına “Üzümden bu kadar bahsettiğimiz yeterlidir. Tamamlayıcı tıp üzerine de inşallah Muzaffer Yurttaş My Şifa Merkezini açıyoruz. Allah hayırlı uğurlu etsin” diyerek devam etti. Arınç’ın konuşmasının ardından Şifa Merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Açılış sonrası şifa merkezini gezen ve Muzaffer Yurttaş’ın makamında oturan Arınç mikrofonları görünce, “Arkadaşlar bu kadar yeterli. Şimdi günlük sorular sorarsınız. Geçti o günler. Sağlıkla ilgili soru geleceğini düşünmüyorum” diyerek herhangi bir konuda açıklama yapmayacağını belirtti. Arınç, Fazilet Partisi döneminde Kazakistan’a yaptıkları bir ziyaretteki anısını anlatarak eski günleri yadetmeyi de unutmadı.

Şifa Merkezinin sahibi Dr. Muzaffer Yurttaş Arınç’a TBMM’de üzümlü ekmek yerlerken çekilmiş bir fotoğrafını hediye ederken Arınç, “Meclis kulisinde üzümlü ekmek yerken fotoğrafımız. İşte ispatı. Boşuna konuşmuyoruz. Ne güzel günlerdi o günler” diyerek Yurttaş’a teşekkür etti.

Arınç, açılışın ardından Merkezefendi Devlet Hastanesinde tedavi gören bir dostunu ziyaret ettikten sonra eşi Münevver Arınç’a birlikte İzmir’e geçti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel