Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi Çocuklar Bu Proje ile Dijital Hayattan Uzaklaşacak ÖMÜR DEDİĞİN PROGRAMININ KONUĞU İSMAİL AYDIN OLDU çankaya Gündem şehitler için kınama

AK Partili Baybatur yeni Anayasayı anlattı

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, "Sezer anayasayı bir fırlattı, Türkiye’de kıyamet koptu. Bu çift başlılık görüş farklılığıyla kalsa iyi. Türkiye’de kavgalara, tartışmalara neden oldu ve pek çok bedel ödedik. Şu anki sisteme baktığınızda doğası gereği cumhurbaşkanını daha aktif olmaya zorluyor" dedi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Kula’da yeni anayasa paketini anlattı. Kula Kent Meydanı Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda AK Parti’li Baybatur 16 Nisan’da yapılacak referandumla birlikte yeni Anayasanın getireceği değişikliklere değindi. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile birlikte seçimden mutlaka tek başına iktidarların çıkacağını, etkili, verimli ve hızlı bir yönetim anlayışının hakim olacağını söyleyen Baybatur, "Cumhuriyetin ilanından bu yana 65 hükümet kurmuşuz. 17,5 ay hükümetlerin ortalama ömrü. 7 Haziran’da siyasi bir istikrar, güçlü bir iktidar çıkmayınca Türkiye’nin yaşadıkları ortada. Bizim zaman kaybına ihtiyacımız yok. Yeni sistemde iktidar yetkisini sandıktan alacak ve hemen hizmetlerine başlayacak" dedi.

"Sezer anayasayı bir fırlattı, Türkiye’de kıyamet koptu"

Türkiye’nin koalisyonlar nedeniyle çok bedel ödediğini kaydeden Baybatur, son 15 yılda yaşanan istikrar ve güven ortamını yeni anayasa paketiyle şahıslara ve partilere bağlı olmaktan çıkarıp bir sistem haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Çifte meşruiyet tartışmalarına da değinen Baybatur, mevcut sistemde cumhurbaşkanı ve hükümetin halkın oylarıyla iş başına gelen iki erk olduğuna dikkati çekti. İleride hükümet ve cumhurbaşkanı farklı tandanslı olduğunda, ciddi devlet krizleri çıkabileceği gibi yürütmede de çift başlılık sorunu oluşturabileceğini ifade eden Baybatur, "Sezer anayasayı bir fırlattı Türkiye’de kıyamet koptu. Bu çift başlılık görüş farklılığıyla kalsa iyi. Türkiye’de kavgalara, tartışmalara neden oldu ve pek çok bedel ödedik. Şu anki sisteme baktığınızda doğası gereği cumhurbaşkanını daha aktif olmaya zorluyor. Cumhurbaşkanı büyükelçileri kabul etti, iyi ağırladı diye halktan oy alabilir mi? Hayır. Nitekim, Ekmeleddin İhsanoğlu cumhurbaşkanı adayı olduğunda ne dedi? ’Ekmek için Ekmeleddin’ yani yapılan hizmetler ve yatırımlar konusunda aktif bir cumhurbaşkanı olacağını, halkın ihtiyaç ve gereksinimlerini tıpkı bir hükümet gibi icra edeceğini vurguladı. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi tüm bu sorunları ortadan kaldırıyor. Kaybedenin hemen gittiği, az başarılı olanın 5 yıl kaldığı, çok başarılı olanın 10 yıl kalabildiği bir sistem. Siyasette heyecanı, dinamizmi, değişimi getirecek, kucaklayıcı bütünleştirici ve milletimize çok büyük güç katacak bir sistem" diye konuştu.

Parlamenter sistemin kirli operasyonlara açık bir sistem olduğunu söyleyen Baybatur, "Güneş Motel olayında gördük. 77’de Bakanlık vaadi karşılığında milletvekili transfer eden CHP öylelikle hükümet kurdu. 28 Şubat sürecinde nasıl hükümetler kuruldu, yıkıldı hep beraber gördük. En son 2002’de rahmetli Ecevit’in partisine yapılanları hep beraber gördük, İsmail Cem istifa etti, ardı ardına gelişmeler açık bir operasyon belli. Yeni sistemde hiçbir güç milletin seçtiği iktidara operasyon yapabilme kudretine sahip değildir" dedi.

Anahtar Kelimeler:
Ak PartiMKYK Üyesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel