Öne Çıkanlar ŞehzadelerKuşlubahçe mahallesi muhtarı Ramazan Vardar SADECE AZERBAYCAN HALKINA DEĞİL Salihli Belediyespor Gol Kralını Renklerine Bağladı Manisa Büyükşehir Belediyesi Murat Aydın

2016’ DA BİZ SORMUŞTUK. ÇEKİLMEM DEMİŞTİ.

MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın adaylık çalışmaları kapsamında geldiği Manisa'da önce partililer ile bir araya gelerek nabız yoklamış,  ardından Manisa Medya TV ekranlarına konuk olarak çalışmalarından bahsetmişti.

Program takdimcisi İsmail Aydın'ın konuğu olan Koray Aydın, soruları yanıtlamıştı. 14 Mart 2016 da Koray Aydın neler söylemişti?

ÇEKİLMEM DEMİŞTİ.

 Adaylık sebebini belirten Aydın, yarıştan çekilmeyeceğini söylemiş, ‘’ MHP Genel Başkan Adayı,  liderlik yarışından çekilebileceğinin siyasi kulislerde konuşulduğu yönündeki soru üzerine ise  şu cümleleri kullanmıştı.; "Hayatta attığım adımlardan asla dönmedim. Bunu bize söylemeye kimse cesaret edemez. Kararlı bir siyasetçiyim bugüne kadar da bu kararlılığımı hayatımın her alanında göstermiş biriyim. Geri adım atmak lügatımda yok. Girdiğim yolun halkın talebi olduğunu düşünüyorum. Halk yeni bir nefes arıyor o nefes ben olabilir miyim sorusunun yanıtını arıyorum. Yaptığım çalışmalar bunun karşılığının olup olmadığının sorgulanmasıdır. Görüyorum ki doğru yoldayım, bu şekilde devam edeceğim." demişti.

NEDEN ADAY?

Koray Aydın neden aday olduğu yönündeki soruya ise şöyle yanıt vermişti; "Türkiye'nin şu andaki ikliminde AKP'nin % 50 oy almasını kabullenemiyorum. Hak etmediğini biliyorum. Aslında halkımız da biliyor. Niye? İyi yaptıkları bir şey kalmadı. AKP hayatı yaşanmaz hale getirmiş durumda. Umut arayışında olan milyonlarca insan var. Türkiye tablosu bu. Böyle bir tablo içinde ben MHP'nin çekim merkezi olacağına inanıyorum. Dolayısıyla bu hareketin entellektüel birikimini harekete geçirerek dünyayı ve bugünü okuyabilen vizyon sahibi, halka ulaşabilen bir MHP oluşturmak  hedefim var. AKP'nin zaten tek alternatifi MHP'dir. Ben de bunu yapabilecek biriyim. "

YARIŞTAN ÇEKİLİR Mİ?

MHP Genel Başkan Adayı,  liderlik yarışından çekilebileceğinin siyasi kulislerde konuşulduğu yönündeki soru üzerine ise şöyle dedi; "Hayatta attığım adımlardan asla dönmedim. Bunu bize söylemeye kimse cesaret edemez. Kararlı bir siyasetçiyim bugüne kadar da bu kararlılığımı hayatımın her alanında göstermiş biriyim. Geri adım atmak lügatımda yok. Girdiğim yolun halkın talebi olduğunu düşünüyorum. Halk yeni bir nefes arıyor o nefes ben olabilir miyim sorusunun yanıtını arıyorum. Yaptığım çalışmalar bunun karşılığının olup olmadığının sorgulanmasıdır. Görüyorum ki doğru yoldayım, bu şekilde devam edeceğim." demişti.

SİYASİ PARTİLER YASASI

Parti içi demokrasi konusunda yöneltilen soruyu yanıtlayan Koray Aydın şu anda Türk demokrasisinin önündeki en büyük engelin Siyasi Partiler Kanunu olduğunu söylemiş. Avrupa Birliği uyum yasaları kapsamında Türkiye'ye pek çok dayatma ve tavsiyelerde bulunulduğuna ancak bu konuda herhangi bir öneri getirilmemesine dikkat çeken Aydın  "Sanki bu konuda bütün siyasi parti liderleri de oturmuş bir yerde anlaşmışlar gibi. Hiçbiri bunu konuşma konusu bile yapmıyor. Liderler böyle olunca yasayı değiştirecek kanun teklifleri de gündeme gelemiyor.  MHP Genel Başkanı olmam halinde bu çalışmanın öncülüğünü yapmayı  taahhüt ediyorum. Olaya en azından şöyle bakıyorum; derin bir iz bırakmış olurum, sıradan bir siyasetçi olmam. Çünkü bunun yapılması siyasi partilerin kimliklerinin kurumsallaşması için bir zorunluluktur. Tek kişinin esiri olmuş partiler üretkenliklerini, tartışma zeminini, ortak aklı bir türlü oluşturamıyor. Parti içi demokrasinin olmamasından çok çektik."ifade etmişti.

 Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
İsmail AydınKoray Aydın
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel