Değerli Dostlarım Bugün 05.04.2023 Mübarek CUMA günüdür İnsanın Kendine Karşı Duyduğu Saygı, Şeref, Haysiyet, İzzetinefis, Başkalarının Gösterdiği Saygının Dayandığı Kişisel Değer ve İtibara ONUR denir.

     Hayatımız boyunca duyacağımız onur  kelimesini hayatımızın başlangıcına koymalıyız. Onur, benliğimizi duyup sevmekten ve başkaları tarafından da iyi karşılanmasını istemekten meydana gelen bir duygudur. İnsanlarda bu duygu, varlığı korumak özlemine bağlıdır ve onun neticesidir. Şunu iyi bilmeliyiz ki insan onuru için yaşar ve onuru ile ölmek ister. Onur öyle bir kavramdır ki onu parayla pulla satın alamazsınız. Onurlu insanlar büyük, yüce insanlardır. Değerlerine sahip çıkar. Ne zalim karşısında, ne zulüm ve haksızlıkta asla ve asla Allah’tan başkasına boyun eğmezler. Bizler millet olarak tarih var olduğundan beri her zaman şerefimiz için yaşamış cenk meydanlarında şerefimiz için mücadele etmişizdir. 


     Onur duygusu, insanlık değerini arttırıyor. Çünkü ölçülü ve doğal halde olmak şartıyla onuru kuvvetli olanlar, cemiyet nizamlarına ve başkalarının onurlarına da riayet ederler. Onurlu insanlardan toplanmış bir millette hak ve ödev kavramları daha iyi anlaşılır.
Şeref ve şahsiyet duygusu da onur duygusunun bir neticesi ve bir şeklidir. İnsan, benliğine ait değerlere saygı gösterilmesini istiyor. Kendimizi her bakımdan çevremizdeki insanlarla, hele bize benzeyen şartlar içinde bulunanlarla karşılaştırırız. Bu karşılaştırmanın bizi memnun edecek bir netice vermesini istemek, pek doğal bir haktır. Haysiyetli insan, kendi meziyetlerinden memnun olan, onlara az çok güvenen ve başkalarından saygı bekleyen adamdır. Şeref ve haysiyet duygusu, değer verdiğimiz ve değer verilmesini istediğimiz şeylere göre çok çeşitli olabilir. Aile şerefi, meslek şerefi, millet, yurt ve devlet şerefi gibi değerler onurlu bir insanın, korunmasını isteyeceği başlıca temellerdir.

     Hayatımız boyunca şeref ve onurumuzdan asla ödün vermeyelim. Gelecek nesilleri de bu şekilde şerefli ve onurlu yetiştirelim. Unutmayalım ki insanlığın şerefi de onuru da bizim sırtımızdadır. CUMA mız mübarek olsun. Hayırlı CUMA lar dilerim. Malik BİBER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel