Öne Çıkanlar Türkmenköy Mahallesi Güllübahçe Çayı 1 milyar 44 milyon 291 bin 191 TL akparti manisa Manisada trafik kazası: 1 ölü türkiye

Yunusemre’de Orta Asya ezgileri

Yunusemre Belediyesi Ramazan ayı etkinlikleri programı kapsamında dün akşam Yesevi Sanat Topluluğu sahne aldı. Türk dünyasının farklı kültürlerinden ezgiler seslendiren topluluk büyük beğeni topladı.

Yunusemre’de Ramazan ayı etkinlikleri büyük beğeni topluyor. Forum Magnesia AVM arkasındaki açık alanda her gün iftar sofrası kurulurken; Ramazan ayının ruhuna uygun programlar düzenleniyor. Etkinlikler kapsamında bu kez Türkiye’de, Türk Dili konuşan Devlet ve Topluluklara mensup; lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinden oluşan Yesevi Sanat Topluluğu sahne aldı. Hafta sonu Manisalılar ile buluşan topluluğu Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Eşi Dr. Melek Çerçi, Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, daire müdürleri ve belediye meclis üyeleri de izledi. Türk Dünyası’nın zengin kültürel değerlerini tanıtmayı, yaymayı ve kardeş halklar arasındaki köprülerin artması için yola çıkan topluluk, seslendirdikleri etnik ezgiler ve danslarıyla kendilerine hayran bıraktı.

Konser sonunda sahneye çıkan Belediye Başkanı Çerçi ve eşi, topluluğun kurucusu Yelmira Şenduran ve topluluk üyelerine çiçek takdim etti. Başkan Çerçi, Yesevi Sanat Topluluğu’nu Manisa’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Ekibimize teşekkür ediyoruz. Ramazan etkinliklerimizde topluluğumuzu 2 gün konuk ettik. Türk dünyasının kültür ve ezgilerinden örnekler sergilediler. Herkesin emeklerine yüreklerine sağlık. Başarılarının devamını diliyoruz” diye konuştu. Topluluğun kurucusu Yelmira Şenduran ise 2. kez Yunusemre Belediyesi’nin konuğu olduklarını ifade ederek şunları söyledi: “Biz artık Manisalı olduk. 2. kez sizlerle birlikteyiz. Çok misafirperversiniz.”

Program meddah gösterisiyle devam etti.

Anahtar Kelimeler:
YunusemreBelediyesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel