Öne Çıkanlar Barınağa Akın Ettiler 50 yıllık eşini çekiçle öldürdü İl Milli Eğitim Müdürü Başakşehir akhisar

Yenişehirlioğlu Öğrencilere Çanakkale'yi Anlattı
 Şehzadeler Belediyesi, Şehzadeler Kaymakamlığı ve Kent Konseyi işbirliğiyle Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında özel bir program hazırladı. Çanakkale şehitlerini anma programının ilk gününde, bazı okullarda öğrencilere Çanakkale Savaşı’nda askerlere verilen yağlı buğday çorbası ikram edildi. İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi’nde ise konferans düzenlendi. Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı konferansa Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Şen, Belediye Başkan Danışmanı Mustafa Pala, İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi Müdürü Osman Kuşçu ve öğrenciler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından kürsüye çıkan Yeniehirlioğlu, Aşk Cephesi kitabından alıntılar yaparak, Çanakkale Savaşı’nda yaşananları anlattı.

Yenişehirlioğlu, “100 yıl öncesinde yazılmış ve hiç sahibine ulaştırılmamış mektuplarla yazılmış ciddi bir serüven. Ezber bozan bir kitap Aşk Cephesi, nereden bakarsanız bakın ilginç. Okurken 1914’lerden 2015’lere savrulacaksınız. Kah ağlayacak, kah güleceksiniz, kah aşık olacak, kah öleceksiniz. Öyle sahneler var ki ben yazarken hüngür hüngür ağladım. Mektuplar üzerinden yola çıktığınızda büyülü bir atmosfer sizi kucaklayacak ve peşine takıp sizi büyülü diyarlara götürecek. Emperyalist güçler, o güçler o gün toplarıyla, tüfekleriyle, askerleriyle, silahlarıyla bu memlekete göz dikmişti. Bugünün emperyalist güçleri, bugünün sömürü çarkını elinde tutanlar, bugünün küresel güçleri başka argümanlarla saldırıyorlar. Yine huzurumuzu yok etmek için. Birlik ve beraberliğimizi yok etmek adına hala saldırıyorlar. Çanakkale’yi böyle okumak, bugüne taşımak lazım” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel