Öne Çıkanlar MANİSA BÜYÜKŞEHİR pedal projesi Manisa Büyükşehir Belediyesi şehzadeler belediyesi yeni başkan

Yenimahalle'nin kanalizasyon sorununa çözüm

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, vatandaşların refah içerisinde yaşamaları için il genelinde altyapı çalışmalarına ara vermiyor. MASKİ ekipleri bu kapsamda, Yunusemre ilçesine bağlı Yenimahalle’deki kanalizasyon problemini de çözüme kavuşturdu. Mahalledeki mevcut kanalizasyon şebekesinin sorunlu kısmı Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı tarafından yenilendi. Döşenen yeni hat sayesinde mahalle sakinlerinin eski hattan dolayı yaşadıkları mağduriyet ortadan kaldırıldı. 
Yenimahalle Muhtarı Hüseyin Özdemir, “Mahallemizde 4755 Sokak’ta zemin katlarda oturan vatandaşlarımız yağmur yağdığında sorun yaşıyorlardı. Burada bulunan kanalizasyon hattımız MASKİ tarafından yenilendi. MASKİ’nin hizmetlerinden genel anlamda memnunuz. Özellikle de ‘Sumatik’ hizmeti bizler için çok iyi oldu. Gece gündüz su yükleme imkanına kavuştuk" dedi.

Saruhanlı'da dere temizlik çalışması
MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde dere temizlik çalışmalarıyla taşkın sıkıntılarına son veriyor. Bu kapsamda, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Saruhanlı ilçesine bağlı Dilek Mahallesinde yer alan derede olası su taşkınları yaşanmaması adına bir kilometrelik temizlik çalışmasını tamamladı. Bu sayede dere yabancı maddelerden arındırılarak suyun akışı sağlıklı hale getirildi. MASKİ’nin hizmette sınır tanımayarak her an hazır olduğunu söyleyen Dilek Mahalle Muhtarı Durmuş Karakışla, “Yağışlı havalarda dağdan mahallemize kadar sular iniyor ve su baskınları oluyordu. Mahallemiz yamaçta olduğu için bizim sıkıntımız diğer yerlere göre daha fazlaydı. MASKİ yetkililerine bildirdiğimizde derede başlatılan temizlik çalışması çok kısa sürede bitirildi. MASKİ yetkilileri, sorunumuz ne olursa olsun hemen hizmete koşuyorlar. Bizim içimiz çok rahat. Eskisi gibi ne olacak mahallemizin durumu diye düşünmüyoruz. Yapılan diğer hizmetlerde olduğu gibi biliyoruz ve eminiz ki hem büyükşehir belediyemiz hem de MASKİ her konuda yardıma hazır. Allah onlara zeval vermesin" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel