Öne Çıkanlar Emekliye 241 lira zam Baba İlgilenir alaşehir mitingi Zafer Sezer Alp sofralık zeytin

Yaşadıklarını ‘Ülkemizden Renkler’ İle Çizdiler

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği üyelerinden Iraklı Waleed Hassan Mayoof ve 15 öğrencisi tarafından hazırlanan ‘Ülkemizden Renkler’ isimli resim sergisi Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde açıldı. Iraklı Waleed Hassan Mayoof önderliğindeki 15 öğrenci, 15 hafta boyunca resim atölyesinde göç ve yaşam deneyimlerini, ait oldukları sosyal bağları ve hayallerini sanat aracılığıyla tuale aktardı. Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği’nin Avrupa Birliği tarafından finansa edilen Manisa Çok Yönlü Destek Merkezi’nde düzenlenen sanat etkinliğinde kendilerini anlatan Irak, İran, Afganistan gibi ülkelerden gelen 15 mülteci öğrencinin açmış olduğu ‘Ülkemizden Renkler’ isimli resim sergisi 17 Kasım’a kadar gezilebilecek.
50 eserin yer aldığı serginin açılışına Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ergün Aksoy, İl Göç İdaresi Müdürü Şeref Doğramacı, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Koç, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği ‘Türkiye’deki Koruma Mekanizmalarının Güçlendirilmesi Projesi Merkez Sorumlusu Furkan Devran Sarıbaş ve öğrenciler katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel