Öne Çıkanlar Orman ve Su İşleri Bakanlığı yakup şevki paşa MANİSA BÜYÜKŞEHİR Manisa Büyükşehir Belediyespor Bayan Voleybol takımı Eski bakanlar

Tezhip Kursuna büyük ilgi

Kula Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce Kula Gençlik Merkezinde ilk kez açılan Tezhip kursu büyük ilgi gördü. Kursa 11’i rehabilitasyon merkezinden olmak üzere toplam 23 kişi katılıyor.

Açılan kurs hakkında bilgi veren Kula Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Saracaloğlu, “Kula’da ilk defa açmış olduğumuz tezhip kursu, Osmanlı döneminde, Kanuni Sultan Süleyman devrinde, tezhip sanatı en parlak dönemini yaşamıştır. Günümüzde de birçok alanda kullanılır ancak gözle görülür derecede değildir. Genellikle sanatta kullanılan belli motiflerin kumaş üzerine desen olarak uygulandığı görülür. Tezhip sanatı günümüzde daha çok bu şekilde yaşatılmıştır. Ancak elbette hala tezhip sanatını kaidelerine uygun olarak uygulayan bu işin ustaları da vardır. Geleneksel çizgilerden hoşlananlar için çok ideal bir dekorasyon aracıdır. Tezhip sanatı ile tasarlanmış ve üretilmiş levhalar, sandıklar ve kutuları tercih ederek sanatı evinize taşıyabilirsiniz." dedi.

Kula Gençlik Merkezinde açtıkları kursun eğitimini Betül Göde Bacak’ın verdiğini kaydeden Saracaloğlu, "Kursumuza 11’i 80. Yıl Rehabilitasyon Merkezimizden olmak üzere 23 kişi katılmıştır. Kula Halk Eğitim Merkezi olarak her alanda kurs açarak, her vatandaşımıza ulaşmak istiyoruz." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
KulaHalk Eğitim Merkezi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel