Öne Çıkanlar yunusemre mısırdaki idam kararları nurullah savaş recep tayyip erdoğam recai şeyhoğlu

Temsili Askerlerden Buğday Çorbası
 Çanakkale cephesinin sembolü haline gelen buğday çorbası ikramı temsili askerler tarafından yapılırken, çorba vatandaşlardan büyük beğeni topladı.

Şehzadeler Belediyesi, Şehzadeler Kent Konseyi ve Şehzadeler Kaymakamlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen Çanakkale haftası programı çerçevesinde Cuma namazı sonrasında Hatuniye, Yarhasanlar ve Sultan camiinde 5 bin kişilik buğday çorbası ikramı yapıldı. Cuma namazı öncesinde Şehzadeler Belediyesi Zabıta müdürlüğü tarafından Çanakkale askeri kıyafeti giyimli personel Manisa Sokaklarında Çanakkale’ye saygı yürüyüşü yaptı. Yapılan saygı yürüyüşü vatandaşlar tarafından büyük takdir topladı. Cuma namazını ardından Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal ve AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç Hatuniye Camiinde, Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Songüler Yarhasanlar camiinde, Belediye Başkan Yardımcıları Ulus Kotluca ve Süleyman Çoban ise Sultan camiinde vatandaşlara buğday çorbası ikramı yaptı.


Namaz çıkışında dağıtılan buğday çorbasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Çanakkale savaşında zorlu cephe şartlarında en önemli sorunlardan birinin beslenme ihtiyacı olduğunu ifade eden Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, “Memleketimizin o sıkıntılı günlerinde vatanınız korumak için kendi canlarını feda eden ve kendi nefislerini her noktada hiçe sayan askerlerimizin çektiği sıkıntıları tekrar hatırlamak ve canlandırmak amacı ile ve onların o yiyecek bulamazken sadece buğdaydan yapılmış olan çorbayı ve üzüm hoşafıyla günde tek öğün olarak akşam yemeği ile doyurma mücadelesindeki o anıları tekrar canlandırmak amacı ile Belediyemiz, Müftülüğümüz ve Kaymakamlığımız aracılığı ile bu ikramları halkımıza ikram ediyoruz. Bugün biz değerli protokolümüz ile birlikte Hatuniye camiinde bu ikramımız yapıyoruz ancak aynı ikramımız Sultan Camii ve Yarhasanlar camiinde de yapılmakta. Bu üç camimizde yapılan buğday çorbası ikramımız toplamda 5 Bin kişiye yapılmıştır. Bunun yanında belediyemizin iki ikram çeşmesinde de 18 Mart sabahı 3 bin kişilik buğday çorbası ikramımız olmuştu. Bu gün yapmış olduğumuz bu ikramlar ile Çanakkale cephesinde toprağa düzen şehitlerimizin neleri yaşadıklarını bu vatan için nelere katlandıklarını vatandaşlarımızın da görüp o zamanda yaşananların bilinmesini istedik. Rabbim bu vatana bir daha Çanakkale gibi bir savaş yaşatmasın diyor tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel