Öne Çıkanlar kenan ışık kısa film manisa belediye başkan adayları mani yer altı otoparkı şehzadeler belediyesi

TEMA gönüllüleri Orman Haftasını kutladı

Manisa’nın Salihli ilçesi Mevlütlü İlkokulu yavru TEMA gönüllüsü öğrenciler, Orman Haftasını coşkuyla kutladı.

Minik öğrenciler, renkli görüntülere sahne olan Orman Haftası etkinliklerinde okullarının bahçelerindeki çam ağaçları fıstıklarından kendilerinin yetiştirdiği çam fidanlarını toprakla buluşturdu. TEMA Gönüllüsü Volkan Kaz önderliğindeki öğrenciler, okul bahçelerinin bir kısmını kendi imkanları ile tel örgü ile çevirdiler. Daha sonra yetiştirdikleri fidanları diktiler. Yavru TEMA gönüllüsü miniklere ağaçların yararlarının anlatılmasından sonra dikilen ağaçların özelikleri de tanıtıldı. Öğrenciler, kendi yetiştirdikleri fidanları toprakla buluşturmanın mutluluğunu yaşadı. Yavru TEMA’cı Fadime Akçay, " Fıstıkları kendimiz bahçeden topladık. Bir gün ılık suda bekledik. Daha sonra saksılara yatay olarak ektik. Üzerine 2 santimetre kadar toprak ekledik. 20 gün suladık ve tohumlarımız büyüdü. Öğretmenimize etkinlik için teşekkür ederiz." dedi.

Sınıf öğretmeni Volkan Kaz TEMA Vakfı’nın bağışlar ile okullarda yürüttüğü doğa eğitimlerinden birin olan yavru TEMA’nın sınıfında uygulandığı, öğrencilerin yıl boyu etkinlikler ile doğa bilinci kazandıklarını söyledi. Ayrıca tüm öğretmen ve öğrencileri doğaya sahip çıkma ve gönüllü olmaya davet etti.

Anahtar Kelimeler:
ManisaSalihli Ilçesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel