Öne Çıkanlar Kahvehanede silahlı kavga: 1 ölü iOS kullanıcıları şehidimiz var Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker alaşehir

Tarihi Cami Restore Ediliyor
 Salihli’de 1881 yılında yapılarak ibadete açılan 134 yıllık tarihi Çarşı Cami’nde restorasyon çalışmaları devam ediyor. İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından kontrolü gerçekleştirilen tarihi Çarşı Cami aslına uygun olarak restore edilirken, 1 Nisan 2014 tarihinde başlatılan restorasyon çalışmalarının 27 Mart tarihinde bitirilmesi planlanıyor. Taş duvarları kazınarak orijinal işlemelerin tekrar ortaya çıkarıldığı restorasyon çalışmaları kapsamında, tavan ve taban elden geçiriliyor. Ayrıca tabana alttan ısıtma sisteminin de kurulacağı ve yapılan bu çalışmaların maliyetinin 447 bin 336 TL olacağı belirtildi.

AK Parti Salihli İlçe Başkanı Ahat Aksoy, çalışmaların yakın takipçisi olduklarını belirterek, tarihi caminin restorasyon çalışmaları sonrasında tekrar orijinal haliyle ortaya çıkarılacağını ifade ederek "Giriş kapısı Osmanlı sanatında, çivi kullanmadan bir birine geçme yöntemi ile yapılmış olan Çarşı Cami, 1881 yılında ibadete açılmış. Bu tarihi yapı zamanla yıpranma ve değişikliklere uğramış. Taş duvarları kazınarak orijinal işlemelerin tekrar ortaya çıkarıldığı restorasyon çalışmaları kapsamında, tavan ve taban elden geçiriliyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel