Öne Çıkanlar Barınağa Akın Ettiler 50 yıllık eşini çekiçle öldürdü Başakşehir akhisar İl Milli Eğitim Müdürü

Şiyak’tan kırmızı dipli mumla davet

Yunusemre Belediyesi tarafından bu sene ikinci kez düzenlenecek olan Yuntdağı Güreş Festivaline kırmızı dipli mumla davet yapılıyor. Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak Kula’yı ziyaret ederek Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ve AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık nezdinde tüm Kulalıları güreş festivaline davet etti.

Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak, AK Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık ve Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’u ziyaret ederek, Yunusemre Belediyesi tarafından 9 Nisan tarihinde Ortaköy Mesire Alanında düzenlenecek ’Geleneksel Yuntdağı Yağlı Güreş Festivali’ne davet etti. Davetiyeleri dağıtırken önemli bir kültürü de yaşatmaya çalıştıklarını ifade eden Şiyak, 654 yıllık tarihe sahip Kırkpınar Güreşlerinde davetin sembolü olan kırmızı dipli mumu Başkan Palabıyık ve Tosun’a hediye etti.

Başkan Yardımcısı Şiyak, AK Parti Kula İlçe Başkanlığı ziyareti sırasında yaptığı açıklamada Kırkpınar ağalarının eskiden güreşe davet edecekleri devlet erkanı, eşraf ve erkandan olanlar ile önemli saydıkları dostlarına kırmızı dipli mum gönderdiklerini ifade ederek şu bilgileri verdi: “Yunusemre Belediyesi olarak bizlerde 9 Nisan’da ikicisini düzenleyeceğimiz güreş festivali için, davetiye götürdüğümüz kişilere 654 yıllık bir geleneği yaşatmak adına kırmızı dipli mum hediye ediyoruz. Kırkpınar’da davetiye olarak kullanılan mumun bir tarafının kırmızıya boyanması, aşırı bir sevgiyle davet anlamına geliyor. Bu vesile ile Kulalı tüm hemşerilerimizi güreş festivalimize bekliyoruz.”

Şiyak, güreşlere ülke genelinden 40’ı başpehlivan olmak üzere 300 güreşçinin katılacağı belirtirken, AK Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık da nazik daveti için Şiyak’a teşekkür ederek, Yuntdağı Yağlı Güreş festivalinin hayırlara vesile olmasını diledi.

Anahtar Kelimeler:
Yunusemre Belediyesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel