Manisa’nın Selendi ilçesinde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü, "Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes" sloganıyla kutlandı. Etkinlik kapsamında 800 fidan toprakla buluşturuldu.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan ve bu yıl "Türkiye Yüzyılına Nefes" temasıyla gerçekleştirilen Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri çerçevesinde, Selendi Orman İşletme Şefliği koordinesinde düzenlenen fidan dikim programında cam fıstığı ve sedir başta olmak üzere çeşitli türlerde fidanlar, Kazıklı Mahallesi Peçet mevkiinde toprakla buluştu. Etkinlikte konuşan Selendi Kaymakamı Mücahit Enes Yıldız, "Bu yılki Milli Ağaçlandırma Günü’nde 800 fidanı toprakla buluşturduk. Bugün diktiğimiz her fidan, geleceğimizin ve gelecek nesillerimizin nefesi olacak. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Fidan dikim etkinliğine Selendi Kaymakamı Mücahit Enes Yıldız, Belediye Başkanı Murat Daban, Selendi Orman İşletme Şefi Gökhan Buran, Durhasan Orman İşletme Şefi Sait Akgün, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.




