Öne Çıkanlar manisa Manisa Büyükşehir Belediyesi MANİSA BÜYÜKŞEHİR belediyesi büyükşehir belediyesi

Selçuk Özdağ: HDP Kime Hizmet Ediyor

Dün Meclis Genel Kurulu'nda, HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütlerine yönelik Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nın "Türkiye'nin güvenlik sorunlarından değil, AK Parti iktidarının kaybettiği gücünü kan ve nefret politikaları üzerinden tekrar kazanmak için başlatıldığını" iddia etmişti. 

HDP İstanbul milletvekili Hüda Kaya'nın yaptığı Afrin konuşmasına tepki büyüyor.

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Kaya'nın Afrin konuşmasını skandal olarak değerlendirdi. Özdağ, Afrin'deki başarının arkasında askerimizle birlikte Türk milletinin siyasi iradaye duyduğu güven ve desteğin olduğuna vurgu yaparak, "Bunlar ekmeğini yediği millete düşmanlık yapıyor dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ'ın açıklamasının tamamı ise şu şekilde oldu:

"Afrin'de askerimiz  önemli bir operasyon yapıyor. Adım adım hedefine doğru gidiyor. Hiç şüphesiz bu başarının arkasında askerimizle birlikte Türk milletinin siyasi iradeye duyduğu güven ve destek vardır. Öyle veya böyle harekat amacına ulaşacaktır.
Ancak,askeri başarıdan daha önemli olan PYD'nin gerçek yüzünün bugüne kadar ona destek verenler tarafından anlaşılması olacaktır.
ABD,Suriye'de PYD'ye,Irak'da  Şii  yönetime destek veriyor. Her bölgede farklı bir gücün desteklenmesi ABD'nin gerçek niyetini ele veriyor. ABD'nin Kürt veya Şii derdi yok. Ortadoğu'da kendinin ve İsrail'in menfaatlerini kovalıyor. Emperyalizmin bu yakın ilgisinin -bazılarının- uyandırmasını dilerim.Bu destek bile çok şeyi açıklar mahiyettedir.Liberal Amerika'nın Marksist bir örgüte destek olması yeterince açıklayıcı değil mi?

Ancak sayın Cumhurbaşkanının da  ifade ettiği gibi  operasyon Afrin'le bitecek değil. Fırat'ın doğusundaki PYD ile batısında ki PYD arasında hiç bir fark yok. Terör örgütü Afrin'de ne yapmak istiyorsa Arap Pınarında da aynısını yapmak istiyor. Türkiye'nin güneyinde bir terör devletinin kurulması demek Kandil'in Türkiye sınırlarına taşınması demek. Buna hiç bir devlet müsamaha göstermez. Türkiye'de göstermeyecektir. Amerika ve  Rusya'ya güvenerek Türk milletine savaş açanlar bunun ne kadar yanlış ne kadar hatalı olduğunu anlayacaklardır.

"Örgüt sözcülüğü yapıyorlar"

Bu noktadan sonra daha hala böyle bir harekat gerekli miydi tartışmasına girmek,toplumda tereddütlere neden olacak ifadeler kullanmak doğru değil. Asker yola çıktıktan sonra her türlü farklılığın bir tarafa bırakılması lazım. Partiler, HDP hariç büyük oranda bunu yaptılar. HDP hala otuz kırk yıl öncesinde otluyor. HDP milletvekili Hüdai Kaya'nın dün meclis kürsüsünde söyledikleri tam bir skandaldı. Türk askerine katliam iftirasında bulundu, cevabını aldı. O kürsüye bir ABD milletvekili çıksaydı herhalde Hüdai Kaya'nın söylediklerinden farklı bir şey söylemezdi. Bir insanın bir ülkeye aidiyeti zayıflayabilir ama düşmanlık ayrı bir şey. Bunlar ekmeğini yedikleri millete düşmanlık ediyorlar. Örgüt sözcülüğü yapıyorlar. 15 Temmuz darbesinden sonra FETÖ ile iltisakı olan herkes içeri alındı.Gazete aboneliği,bankaya para yatırma,dernek üyeliği,hatta sempatizanlık örgüt üyeliği sayıldı. HDP'nin PKK'nın uzantısı olduğunu herkes biliyor. Aynı çizgide yayın yapan gazeteleri var. Ama yargı söz konusu HDP olunca biraz daha örgüt üyeliğini dar yorumluyor. Ya FETÖ'ye yapılan yanlış ya bu yanlış. Kimse demokrasiye kast edememelidir. Kimse ekmeğini yediği millete ihanet etmemelidir. Yargı dab u çifte standardı bir tarafa bırakarak her fırsatta bu milletin ordusuna, meclisine,siyasetine saldıran HDP'ye gerekli cevabı vermelidir.Fikir özgürlüğüne evet ama bu millete ve onun askerine hakarete,iftiraya hayır!"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel