Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi Manisa Büyükşehir Belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA

Sarıgöl ovası beyaza bürünecek

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde çekirdeksiz sofralık üzümlerin korunması ve hasat zamanının uzatılması amacıyla çiftçiler bağlarını beyaz örtüyle kaplamaya başladı.

Sarıgöl ovasıda üzüm üreticileri bağlarını beyaz örtüyle kaplamaya başladı. Bağlardaki üzümleri korumak ve hasat zamanını uzatmak amacıyla Sarıgöl ovasında 100 bin dekarlık alanda beyaz örtü kullanılacak. Ovanın yaklaşık 10 gün içerisinde bembeyaz bir görünüme kavuşması bekleniyor. Bağların bu yıl da beyaz örtüyle korunacağını söyleyen Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, "Örtü çalışmaları hızla devam etmekte. Üzüm bağları korunması için çok sayıda örtü ekipleri oluştu. Her geçen gün yeşil ovamız yerine beyaz örtüye bırakıyor. On-on beş güne varmaz tüm ova bembeyaz olacak. Örtü için kullanılan örtülerin uzunluğu da 70 bin kilometreyi bulmakta ve ekvatorun uzunluğunu geçmektedir. Bir dekarlık alan için 700 metre naylon kanaviçe kullanılmaktadır. Örtülerin kullanım süresi ise iki ve dört yıldır. İlçe genelinde 110 bin dekarlık alanda üzüm bağımız var. Bu yıl 100 bin dekarlık alanda örtü çalışmaları olacak" dedi.

Anahtar Kelimeler:
ManisaSarıgöl
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel