Öne Çıkanlar Barınağa Akın Ettiler 50 yıllık eşini çekiçle öldürdü Başakşehir akhisar İl Milli Eğitim Müdürü

Salihli’deki tarımsal sulamada akıllı kart dönemi

Salihli Belediyesi, kırsal mahallelerde tarıma yönelik yaptığı yatırımlarla üretimi arttırmak amacıyla tarımsal sulamada en son teknolojiyi çiftçilerin hizmetine sundu.

6360 sayılı Büyükşehir Yasasına göre borçları ile birlikte Salihli Belediyesi’ne devir olan 63 adet tarımsal sulama sondajı, Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekiplerinin başlattığı çalışmalar sonucunda faaliyete geçti. Bu kapsamda, Çökelek Mahallesinde tarımsal sulamada kullanılan sondaj, Salihli Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından, cep telefonu ve bilgisayardan kontrol edilebilen yeni teknoloji ürünü akıllı kart sistemi montajı yapılarak çiftçilerin ve üreticilerin hizmetine açıldı. Yeni teknoloji ürünü akıllı kart sistemi sayesinde, çiftçilerin zamandan tasarruf etmeleri sağlanacak.

Belediye Başkanı Zeki Kayda, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Salihli Belediyesi’nin tarım ve hayvancılığa önemli katkılar sunduğunu söyledi. Başkan Kayda, şunları kaydetti:

“Salihli Belediyesi olarak, tarım ve hayvancılıkta her zaman çiftçilerimize ve üreticilerimize destek olmayı sürdürüyoruz. Tarımsal sulamada borçlarıyla birlikte devraldığımız sondaj kuyularına yeni teknoloji ürünü olan akıllı kart sistemi monte ederek çiftçilerimizin hizmetine sunduk. Çiftçilerimize ve üreticilerimize hayırlı olsun.”

Çökelek Mahalle Muhtarı Mevlüt Kılınç ise çiftçiler için hayati öneme sahip olan su ihtiyacının karşılanması amacıyla mahallede bulunan tarımsal sulama sondajının faaliyete geçmesinden dolayı mahalle sakinleri adına Belediye Başkanı Zeki Kayda’ya teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
SalihliBelediyesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel