Öne Çıkanlar Salihli istikameti Nuran Zincirlioğlu Festivalin simgesi için 1 ton üzüm kullanıldı İl Müdürü Öztürk dışişleri bakanlığı

Sağlık-Sen'den Taşeronlaşmaya Tepki
 Sağlık-Sen Manisa Şubesi üyeleri, Sağlık Bakanlığı’nın 112 acil sağlık hizmetleri için taşeron üzerinden hizmet alımı yapacak olmasına tepki gösterdi. 112 Komuta Merkezi’nde yapılan basın açıklamasıyla Sağlık-Sen Manisa Şubesi üyeleri, sloganlar atarak tepkilerini dile getirdi. Üyeler adına açıklama yapan Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa Irgat “Sağlık-Sen olarak kamuda tek tip istihdamı savunduk ve sözleşmeli kamu görevlilerin kadroya geçmesine öncülük ettik. Vekil ebe hemşireler, kamu dışı aile sağlığı merkezi çalışanları ve 4/C’liler kadro beklerken Sağlık Bakanlığı’nın acil sağlık hizmetleri için taşeron üzerinden hizmet alımı yapacak olması kabul edilebilir bir durum değildir. Kamu hizmetleri, kadrolu kamu görevlisi tarafından verilmelidir. Sağlık gibi hayati bir konunun bu temel ilkeden uzak görülerek taşeron üzerinden hizmet alımına gitmesi, emek sömürüsünü teşvik etmektedir. Ayrıca aynı ambulanstaki aynı okul mezunu iki çalışandan birinin taşeron diğerinin kadrolu olması iş barışının olumsuz yönde etkileyecek önemli bir faktördür. Bozulan iş barışı ise sağlık hizmetlerinin kalitesinin düşmesine ve ya hasta çalışan arasındaki ilişkinin olumsuz yönde etkilenmesine neden olabilecektir. Sağlık Bakanlığı’nda yıllık her branştaki toplam istihdamın 12 binlerde olması farklı branşlardaki açığı karşılamakta yetersiz kalmaktadır. Sağlık hizmetlerinde personel açığı taşeron eliyle değil, kadrolu istihdam yapılarak sorun çözülmelidir. Devlet eliyle kayıt dışılığı ve ekmek sömürücülüğü yapılması kararından en kısa sürede vazgeçilmelidir. Sağlık Bakanlığı’na çağrımız, taşeron eliyle hizmet alımından vazgeçmesi, kadrolu kadrolu kamu görevlisi alarak, hem işsizliğin azaltılmasına katkı sunmak hem de hizmet sunumunda kaliteyi yükseltmesi gerekmektedir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel