Öne Çıkanlar Salihli istikameti Nuran Zincirlioğlu Festivalin simgesi için 1 ton üzüm kullanıldı İl Müdürü Öztürk tüik

Sağlık Çalışanları Tıp Bayramına İlgi Göstermedi
 Manisa’da 14 Mart Tıp Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’ndaki Milli Egemenlik Anıtına çelenk sunma töreni ile başladı. Manisa Tabip Odası tarafından düzenlenen etkinliğe katılımın çok az olması dikkat çekti. Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Başkanı Mustafa Ada, CHP Manisa Milletvekili aday adayları ve parti üyelerinin daha yoğun bir katılım gösterdiği törende toplam 17 kişi yer aldı.

Manisa Tabip Odası Başkanı Derya Pekbayık tarafından Milli Egemenlik Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Pekbayık, “Hekimler ve sağlık çalışanları olarak son verilere göre yılda 630 milyon muayene, 100 milyon acil servis muayenesi, yaklaşık 5 milyon ameliyat yapıyoruz. Bu nedenle sağlıkta olan bitenin en fazla farkında olan bizleriz. Sağlıkta dönüşüm projesi nedeniyle, nitelikli sağlık hizmeti veremiyoruz. Sağlık sisteminin kendisi için sağlık tehlikeye dönüştü, şiddet görüyoruz. İyi eğitim alamıyoruz. Geleceğimizden umutsuz hale geldik. Uzun esnek çalışma dayatmaları, ücret adaletsizlikleri, meslekte yükselmelerde liyakatin esas alınmaması çalışma barışımızı bozuyor. Tüm bunlar mesleğimizi iyi yapmamıza, kendimize ve ailemize zaman ayırmamıza engel oluşturuyor” dedi.


Sağlık çalışanlarının iyi yetişmiş biçimde mesleklerine bağlılıkla çalışabilmeleri gerekirken yaşananların neredeyse akıl dışı, bilimin gerçeklerinden uzak ve sağlığın temel ilkeleriyle uyumlu olmadığını anlatan Pekbayık, “Bu akıl dışılığın son örneği ise bir lütuf gibi bizlere sunulan 70 yaşına kadar çalışabilme hakkıdır. Bizler tüm bu olumsuzluklara rağmen, geleceğe umudumuzu kaybetmeden, güzel günler görmek için mücadele edeceğiz. Çünkü sağlıkçıların mücadelesi sadece kendileri için değildir. Sağlık hakkı mücadelesi tüm toplumun mücadelesidir” şeklinde konuştu.
Katılımın az olmasını sağlık çalışanlarının genelde mutsuz olmasına bağlayan Pekbayık şunları söyledi:


“Sağlıkçılar genel olarak mutsuz. Her sene hemen hemen bu şekilde kutluyoruz. Bunun iki nedeni var birincisi çelenk koyma törenleri insanlara çok cazip gelen törenler değil bizim mesleğimiz açısından söylüyorum. İkincisi de hafta sonu olması. Mutsuz insanlar var. Mutsuz insanların bir bayram yapmasını, kutlamasını bekler misiniz? Biz beklemiyoruz. O yüzden biz de bayram gibi kutlamıyoruz zaten. Sorunlarımızı dile getirebileceğimiz bir hafta olarak kutluyoruz. Bu, toplumun duyarlılığıyla ilgili. Sadece hekimler için değil, tüm toplum ne kadar duyarlıysa hekim de o toplumun bir bireyi o kadar duyarlıdır. Tören sembolik bir şeydir sonuçta. Buraya çelenk koyuyoruz, Atatürk’e ve şehitlerimize bağlılığımızı beyan ediyoruz ancak bunun gerisinde biz bir haftadır bir şeyler yapıyoruz. Onlarda katılım gayet iyiydi.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel