Öne Çıkanlar salihli manisa Serbest Gündem Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu izmir istanbul

Park yerlerine engelliler için yeni düzenleme

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı engelli araç park yerleri ile ilgili birtakım yeni düzenlemeler getirdi. Engelli park yerlerinin düzenlenmesinde en büyük önlem ise bedensel engelli ve yürüyemeyecek durumda olanların bu hakka sahip olması noktasında alındı.

Engellilerin hayata kazandırılmasında ve kendilerine ait araçların park yeri problemi çekmelerindeki sorunları çözmek adına Manisa Büyükşehir Belediyesi birtakım yeni düzenlemeler gerçekleştirdi. Türkiye’de birçok ilde engelli vatandaşlar için araç park yeri tahsis edilmesi adına herhangi bir düzenleme bulunmadığın, Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde toplamında ise 274 adet engelli araç park yeri bulunduğunu belirten Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürü Serdar Akçam konu ile ilgili yapılan düzenlemeler hakkında bilgiler verdi. Akçam, “Engelli araç park yerleri konusunda Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli çalışmaları yapmaktayız. Bazı sorunların yaşanmaması için engelli araç park yeri levhası talebinde bulunanlar üzerinde bazı şartlar olacak” dedi.

Engelli araç park yeri levhası taleplerinin bazı kriterlere göre alınacağını belirten Trafik Hizmetleri Şube Müdürü Serdar Akçam, “Engelli vatandaşın adına tescil edilmiş, engelli aracı olması, kendisi veya vasisi tarafından kullanılması, engelli vatandaşın ikamet adresi ile istenilen adresin aynı olması, Yürüyemeyecek derecede veya bir başkasının yardımı olmadan günlük aktivitelerini yerine getiremeyecek derecede engelli olduğu Sağlık kurulu raporu ile tespit edilenlere ve Sağlık kuruluşları, Genel alışveriş merkezleri, resmi daireler, genel ve bölge otoparklara konulacak engelli araç park yeri levhalarının otopark yönetmeliği çerçevesinde değerlendirilmesi kriterleri kapsamında olacak” diye konuştu.

Engelli aracı, ikamet adresi, engel durumu kriterlerinin uygun olduğu tespit edilmesinden sonra, vatandaşın ikametgah adresi yakınında daha önceden yapılmış engelli park yeri levhasının olup olmadığının kontrol edildiğini belirten Trafik Hizmetleri Şube Müdürü Serdar Akçam, “Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunulan engelli araç park yerleri ve yeni yapılan talepler, Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından UKOME Genel Kurulunun belirlediği kriterler kapsamında incelenerek titizlikle yürütülmektedir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel