Öne Çıkanlar Jandarma ekipleri ilk apantisit ameliyatı ak parti somada nevruz kutlamaları hazine bakanı

Okuma Yazma Seferberliğiyle Hayatları Değişiyor

Şehzadeler Halk Eğitim Merkezinde açılan kurslara katılan kadınlar okuma yazma bilmedikleri için hayatın her alanında sıkıntı yaşadıklarını ve büyük pişmanlık duyduklarını belirterek, hem pişmanlıklarını geride bırakacak olmanın hem de kendi başlarına hareket edebilecek olmanın mutluluğunu yaşıyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği sonrasında Manisa'nın Şehzadeler Halk Eğitim Merkez binasında devam eden 6 ayrı kursta 70'e yakın vatandaş okuma yazma öğrenmeye başladı. Daha önce okuma yazma bilmedikleri için bir yere tek başına gidemediklerini ve büyük sıkıntılar yaşadıklarını anlatan kursiyerler ilerleyen yaşlarına rağmen kurs sayesinde artık okuma yazmaya başladıklarını belirterek mutluluklarını dile getirdi. 
Yaklaşık bir buçuk aydır okuma yazma kursuna katılan 3 çocuk, 3 torun sahibi 62 yaşındaki Hatice Özçeltik, “Okuma yazma bilmiyordum ve kursa katıldım öğrenmek için. Bir yere gittiğimiz zaman çok zorlanıyorduk. Bu kurs bize iyi geldi, öğretmenimize de teşekkür ederim. Her yerde zorluk yaşıyordum. Hastaneye veya başka bir yere gittiğimde okuyamadığım için yalnız gidemiyordum. Seferberlik başlatılınca katıldık. Öğrenmeye niyet ettik, inşallah da öğreneceğiz” dedi. 

"Şimdiye kadar okumadığım için çok pişmanım" 
Şimdiye kadar okumadığı için çok büyük bir pişmanlık duyduğunu anlatan 3 çocuk sahibi 54 yaşındaki Behice Yıldırım da, “Okuma yazmayı çok istiyorum. Şimdiye kadar okumadığım için çok üzüntülüyüm, pişmanım. Okuma yazma bilmemenin sıkıntısını çok çektim hem de çok” diye konuştu. 
Eşinin haber vermesiyle kurs hakkında bilgi sahibi olduğunu anlatan 54 yaşındaki Hatice Gürbüz ise şunları söyledi: “Eşim duymuş, o yazdırmak istedi. Okuma yazma hiç bilmiyordum. Allah’a çok şükür öğrenmeye çalışıyorum hocamın sayesinde. Hastanelere gittiğim zaman nereye gideceğimi bilmiyordum ondan öğrenmek istedim. İnsanlar okurken biz bakıyorduk. Ondan okumak istedim. Hastaneye gittiğimde yalnız gidemiyordum çocuklarımla birlikte gidiyordum. Bu sebeplerden dolayı kursa katılıp okuma yazma öğrenmek istedim, öğreniyoruz da Allah’a şükür.” 

"Okuma yazma bilmeyen genç kızlarımızı da bekliyoruz" 
Kursun yaklaşık bir buçuk ay önce başladığını belirten öğretmen Mehmet Öztürk, “Kursumuz başlayalı bir buçuk ay oldu, 3 hafta sonra bitecek. 120 saatlik bir kurs. Bizim bu sınıfta 12 tane kayıtlı kursiyerimiz var. Bütün kursiyerlerimiz şu anda okuma yazmaya geçti. İnşallah 2 hafta içinde daha aktif bir şekilde okuyacaklar. Biz ablalarımızın, kardeşlerimizin burada olmasından mutluyuz. Onlara elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz. Onlar da çok istekliler gerçekten. Bilhassa okuma yazma bilmeyen genç kızlarımız var. Onların gelmesini daha çok istiyoruz. Onların yaşları daha küçük 20-25 yaşlarında genç kızlarımız var. Onlar gelirse hem burada okuma yazmayı öğrenip, ilkokul diplomasını alarak ortaokulu dışarıdan bitirme şansları var. Bu da onlar için bir avantaj. Okumanın yaşı yoktur. O manada tüm okuma yazma bilmeyen ninelerimiz, annelerimizi, kardeşlerimizi halk eğitim merkezimize bekliyoruz” dedi. 

Seferberlik talebi artırdı 
Seferberlik sonrasında okuma yazma kurslarında büyük bir artış yaşandığına da dikkat çeken Öztürk şöyle konuştu: “Şu anda benim 3 tane kursum var halk eğitim merkezi binasında. 38 kursiyerim var. Onun dışında bir arkadaşımız daha var halk eğitim merkezinde. 3 seans da onun kursu var onun da 27 öğrencisi var. Toplamda 60-70 kişilik bir kursiyerimiz sadece kurs binamızda. Bu da okuma yazma seferberliğinden sonra çoğaldı. Sırada bekleyenlerimiz var. Bunlardan sonra yine o bekleyen kişilerle kurslarımızı açacağız. Kurslarımızı halk eğitim merkezinde hizmete sunacağız. İnşallah okuma yazma bilmeyenlerin okumaları sağlanacak ve Türkiye'nin eğitimine bu şekilde katkıda bulunacağız. Okuma yazma öğretmenin zevki, hazzı ayrı bir şey. Bilmeyen bir çocuğa konuşmayı öğretmek, görmeyen birine görmeyi öğretmek gibi düşünüyorum.” 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel