Öne Çıkanlar sosyal koruma hazine bakanı Yunusemre Belediyesi TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi Jandarma ekipleri ak parti

Nevruz Ve Ağaç Bayramı Coşkuyla Kutlandı
 Paşaköy Vasvi Sarıgöl İlkokulu ve Mustafa İzci Ortaokulu tarafından hazırlanan programa Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serhat Karakuş, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Daire amirleri, Türkiye İzcilik Federasyonu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşı okunmasıyla başlayan programda, Vasvi Sarıgöl İlkokulu Müdürü Naci Avcı, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.


Avcı, Nevruz’un Balkanlardan Orta Asya’ya yayılan geniş bir coğrafyada binlerce yıldan bu yana kutlandığını ifade ederek, şunları kaydetti:
“Doğayla iç içe bir yaşamı benimseyen atalarımız, güneşin batışını, doğuşunu ve kar yağması gibi doğal olayları, çeşitli geleneksel şenlik ve kutlamalarla karşılamışlardır. Kış mevsiminin ardından gelen baharın ve doğanın yeniden dirilişini simgeleyen Nevruz Bayramı karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörünün kardeşçe ve barış içinde bir arada yaşama arzusunun, dayanışma ve yardımlaşma duygularının coştuğu bir gündür.”


Avcı’nın konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, halk oyunları gösterisi sunuldu ve mani atışması yapıldı. Daha sonra Kaymakam Kanyılmaz tarafından nevruz ateşi yakılarak, protokol üyeleri ateşin üzerinden atladı.


Temsili demir dövme ve yumurta kırma geleneğinin uygulandığı törenin sonunda okul bahçesine fidan dikildi ve resim sergisi gezildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel