Öne Çıkanlar genel haber Manisanın Şehzadeler ilçesi karaçoban Sosyal Güvenlik Kurumu şehzadeler belediyesi

Mehmetçik’e Yazdığı Mektubu Okuyan Gözyaşlarını Tutamıyor

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin’de düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı’na katılan askerlere duygu dolu mektup yazan Köprübaşı Borlu Gazi Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Şeyma Adıyaman, hem Mehmetçik’i hem de mektubu okuyan herkesi derinden etkiledi. Geçtiğimiz günlerde Köprübaşı Borlu Gazi Ortaokulunda Afrin’deki askerlere destek olmak amacıyla yardım kampanyası başlatıldı. Öğrenciler tarafından toplanan atkı, bere, eldiven gibi giyim malzemeleri Mehmetçik’e gönderildi. Mehmetçik’e maddi durumunun kötü olması sebebiyle arkadaşları gibi atkı, bere, çorap gönderemeyen okul öğrencilerinden Şeyma Adıyaman, o anki duygularını yansıttığı bir mektup yazdı. Afrin’e gönderilen Şeyma’nın mektubunda yer alan, "Ben okulu bırakacaktım ama sizin cesaretinizi duyunca vazgeçtim ve polis olmaya karar verdim. Size çoraplar, eldivenler, bereler, atkılar göndermek isterdim ama babam olmadığı için eve annem bakıyor. O da zar zor. Sizler için tarlada çalışabilirim" sözleri cephede görev yapan Mehmetçik’i derinden etkiledi. 

Tank mühimmatı ile Şeyma’ya mesaj 
Şeyma’nın mektubunu alan Afrin'de görev yapan Mardin Jandarma Özel Harekat Yiğitler JÖH 5/B Timi de Şeyma Adıyaman’a "Afrin'den Şeyma Kardeşimize" yazılı toplu hatıra fotoğrafı, bir tank mühimmatı üzerine yazılan "Afrin, Manisa Köprübaşı Borlu Gazi Ortaokulu 6-B sınıfı Koca Yürekli Şeyma Adıyaman" ifadesinin fotoğrafını gönderdi. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve Afrin'de görev yapan askerler, ortaokul öğrencisi Şeyma'nın duygu dolu mektubu ve içtenliğinden dolayı teşekkür etti. Manisa İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Albay Muhammet Sevinç de Şeyma Adıyaman'ı okulunda ziyaret ederek, içten mektubundan dolayı jandarma adına teşekkürlerini iletti. Askerleri karşısında gören Şeyma Adıyaman ve annesi de duygu dolu anlar yaşadı. 

Mehmetçik’ten Şeyma’nın okuması için destek 
Duygu dolu mektubun ardından aralarında kampanya başlatan cephedeki askerler, Şeyma'nın annesi Şirvan Çiçek'i de arayarak, Şeyma'nın okuluna devam etmesini ve ağabeyleri olarak tüm masraflarının karşılayacaklarını belirtti. Şeyma'nın eğitim masraflarını karşılamak için askerlerin gönderdiği paralar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kanmaz tarafından aileye teslim edildi. 

“Allah onları korusun” 
Mektubu yazma süreci ve sonrası hakkında İHA muhabirine konuşan 12 yaşındaki Şeyma Adıyaman, "Okulumuzda bir kampanya başlattılar. Atkı bere çorap gönderiyorlardı. Ben de göndermek istedim. Annemin yanına gittim. Annem paramızın olmadığını ve alamayacağımızı söyledi. Üzüldüm ben de. Mektup yazmak istedim. Mektup yazdım. Mektupta babamın olmadığını, durumumuz olmadığı için onlara atkı, bere, çorap alamadığımı, onlar için tarlaya gidip çalışabileceğimi Allah onları korusun dedim. Önce bilmiyordum ama mektup elden ele geçmiş. Okumuşlar. Afrin'den çok arayan oldu. Hediye olarak kitap, anahtarlık, şapka gönderdiler. İnşallah hiçbiri şehit olmaz, kazanırlar. Allah onları korusun" dedi. 



Afrin’deki Mehmetçik ile tanışmak istedi 
Yazdığı mektupla herkesi etkileyen Şeyma, Afrin’de görev yapan askerlerle de tanışmak istediğini dile getirdi. Adıyaman, “Mehmetçilerle tanışmayı çok isterim. Onların yanına gitmeyi, onlarla konuşmayı, onları görmeyi, yaşadıkları, durdukları yeri görmeyi çok isterim" diye konuştu. 
Okuluna kadar gelip kendisini ziyaret eden askerlere de teşekkür eden Şeyma, "Okula geldiler. Ziyaret ve tebrik ettiler. Kampanyadan konuştuk. Ziyaret etmeleri beni mutlu etti. Askerlerle annemin durumunu konuştuk. Afrin'deki askerlerle ilgili düşüncelerimi aldılar" dedi. 

"Şeyma kalpleri ısıttı" 
Şeyma’nın annesi Şirvan Çiçek ise kızının mektubu yazma sürecini gözyaşlarıyla anlattı. Çiçek, “Şeyma bere istediğinde ben çalışmıyordum. Ben demiştim 'Annem paramız yok ama bir gün işim olursa söz alacağız' dedim. O gün bizim ekmek alacak paramız bile yoktu. Dedim ki 'Şeyma eldiven elini ısıtır. Çorap ayağını ısıtır. Şapka başını ısıtır. Ama bir mektup yazarsan o da kalbini ısıtır' Şeyma kalpleri ısıttı. Ben duyduğumda şok oldum. Ben çalıştığım için Afrin haberlerini Şeyma'dan duyarım. Şeyma izliyor çünkü. Şeyma vasıtasıyla biz izliyoruz. Benim şimdi birçok oğlum var orada. Hamza’m var, Hasan komiserim var, İsmail’im var, Hüseyin’im var, bir de Atilla’m var, Harun var ismini sayamadığım o kadar çok askerim var ki ben onların annesiyim. Benim oğlum yok ama Şeyma sayesinde bir sürü oğlum oldu" dedi. 

“Şeyma’nın babası var” 
Bazı basın yayın organlarında Şeyma’nın babasının olmadığı yönünde ifadeler yer aldığını aktaran anne Şirvan Çiçek, Şeyma’nın babasının olduğunu ancak ayrı yaşadıklarını söyledi. Çiçek, konuşmasına şöyle devam etti: 
"Şeyma'nın babası var. Şeyma'nın babası çocuklarına sahip çıkmadığı için ablası da kendi de kalplerde babayı öldürdüler. Mahkememiz vardı. Mahkemede velayet davası vardı. Orada çocuklarıyla konuşmayınca, yüzlerine de bakmayınca ondan beri babalarını kalplerinde öldürdüler" 
Mehmetçik’in her zaman yanında olduklarını vurgulayan Çiçek, "Burada Şeyma kardeşleri var gibi Şirvan anneleri de var. Artık çok sayıda oğlum var. Kimse bizi bölemeyecek. Bizim vatanımız sadece bizim. Başka kimsenin değil. O Mehmetçikler olduğu sürece biz bir gidiyorsak bin döneriz" ifadelerini kullandı. 
Afrin’deki askerlere destek olmak amacıyla okulda kampanya başlattıklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kanmaz, “Her paket içerisine çorap, eldiven, atkı, bere ve birer mektup koyduk. Öğrencimizin böyle bir çocuğumuzun bu mektubu hepimizi duygulandırdı. Aynı zamanda sevince boğdu. Bu vatan için hepimiz askeriz. Çocuklarımızın da askerlerin morallerinin yükselmesi bizleri de mutlu etti” dedi. 
Mektubun Afrin’e kadar gitmesi ve güzel geri dönüşlerin olması sebebiyle mutlu olduklarını dile getiren Okul Müdürü Erhan Sever ise “İnşallah Mehmetçiklerimiz sağ salim memleketlerine döner. Allah yardımcıları olsun" diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel