Öne Çıkanlar manisa yunusemre salihli belediyesi MANİSA BÜYÜKŞEHİR

MCBÜ’den ’Yeşil vatan’ seferberliğine destek

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ), 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında bu yılın ana teması olan "Yeşil Vatan Seferberliği" çerçevesinde düzenlenen etkinlikte mavi servi fidanlarını toprakla buluşturdu.

Üniversitenin çevre ve sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda hayata geçirilen "Manisa’dan Bilimle Yeşeren Nefes" projesi kapsamında gerçekleştirilen fidan dikim töreni, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi önündeki yeşil alanda yapıldı.

Törene, MCBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Ay, Genel Sekreter Erhan Doğan, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Katılımcılar, diktikleri fidanlarla üniversite kampüsünün yeşil alan varlığına katkı sundu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Ay, törende yaptığı konuşmada, çevre bilincinin artırılmasında üniversitelerin önemli sorumluluklar üstlendiğini vurguladı. Prof. Dr. Ay, "Manisa Celal Bayar Üniversitesi olarak, bilimin ışığında çevreye duyarlı nesiller yetiştirmeyi temel hedeflerimizden biri olarak görüyoruz. Bu anlamlı günde ‘Yeşil Vatan Seferberliği’ne katkı sunarak diktiğimiz her bir fidan, sadece bir ağaç değil; geleceğe dair nefes ve umudun simgesidir. ‘Manisa’dan Bilimle Yeşeren Nefes’ projemizle de bu bilinci tüm camiamıza yaymaya kararlıyız" dedi.

MCBÜ’de çevre ve sürdürülebilirlik konularında farkındalık çalışmalarının devam edeceği bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel