Öne Çıkanlar manisa Manisa Büyükşehir Belediyesi turgutlu MANİSA BÜYÜKŞEHİR belediyesi

Matematik Doğanın Dilini Okumaktır

1942 yılında Trabzon’da doğan ve  Üniversitelerde Lisans ve lisansüstü seviyede otuzun üzerinde kitabı bulunan, yurt içi ve yurt dışından olmak üzere yüze yakın doktorandı ile matematiğin duayeni olarak bilinen Prof. Dr. Hacısalihoğlu, Manisa Celal Bayar Üniversitesinde Şehit Prof. Dr. İlhan Varank yerleşkesinde Prof. Ümit Doğay ARINÇ Kültür Merkezinde “Hayvanların Matematiksel Hareketleri” konulu konferans verdi.

Hayvanlar Aleminde olduğu kadar cansız varlıklarda da her şeyin bir nizam içinde ölçülü hareket ettiğini ifade eden Hacısalihoğlu, milyonlarca arının alan tasarrufu konusunda şaheseri peteği, 13 derece açılı bir şekilde yapmasını, örümceğin ağını belli ölçülerde örüşünü örnek vererek Matematiğin doğanın dili olduğunu vurguladı.

Matematiğin bu sistematik kuralları çözmeye yeterli olmadığını ifade eden Hacısalihoğlu okumadığımızdan dem vurarak soru çalışma taktiği içinde eleştiride bulundu. ‘’5000 test çözdüm. Test sorusu ne için çözülür. Okuduğunu anladın mı, anlamadın mı onun için çözülür. Onu uygulamak için çözüyorsun 5 Bin taneye ne gerek var? Okumuyoruz tabi okumayınca yazmıyoruzda. Ne var karenin içini karalama var. Bu bir şey öğretmez bize. Böyle matematik öğrencisi olmayın kitaplarınızın en kötü olanını bile baştan sona kadar okuyun. En kötü kitapta dahi o yazarlar bir metodu uyguladılar bir petagojik meseleyi size aktarıyorlar’’ Dedi

Manisa Celal Bayar Üniversitesinde görevli Prof. Dr. Mustafa Kazaz, Akademisyenler, öğrenciler ve Manisa’dan misafirlerin katılım sağladığı konferans sonunda Prof. Dr. Hacısalihoğlu’na çiçek takdim edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa Kizilkaya 7 yıl önce

Hocamizi gormekten cok memnun oldum. Daha nice yillara insAllah.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel