Öne Çıkanlar akparti manisa Türkmenköy Mahallesi Güllübahçe Çayı 1 milyar 44 milyon 291 bin 191 TL manisa Manisada trafik kazası: 1 ölü

Manisa'ya Modern Pazar Yeri Müjdesi
 Tarihi Ruh Mehmet Paşa Bedesteni’nde, Şehzadeler Belediyesi, Yunusemre Belediyesi ve Pazarcılar Odası arasında bir protokol imzalandı. Düzenlenen imza töreninde, Manisa’ya kazandırılacak modern bir pazar yerinin müjdesi verildi. Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Manisa’da pazar yeri sıkıntısı olduğunu belirterek, fırtınalı havalarda vatandaşın ve pazarcı esnafının mağdur olduğunu dile getirdi. Başkan Çeçi, "Esas sıkıntımız Manisa’da Yunusemre ve Şehzadeler İlçelerinde Pazar yelerlerinin olmamasıdır. Bunu mutlaka başarmamız lazım. Ben şahsen Karaköy Pazar yeri ile ilgili bazı araştırmalar yapıyorum. 8-10 bin metrekarelik bir arazi ihtiyacımız var. Bu konuda girişimlerimiz sürüyor. Henüz bir netice alamadık" dedi.
Pazar yeri açmak istediklerini fakat yer bulmakta zorluk çektiklerini ifade eden Çerçi, caddelere kurulan pazar yerlerinin itfaiye ya da ambulans gibi acil müdahale ekiplerinin işlerini zorlaştıracağını söyledi. Çerçi, "Esas mesele yer sıkıntısı. Burada zamanında imar yerlerinde Pazar alanları ayrılmadığı için bütün alanlar dolmuş durumda. Şehir içinde boş alan bulmak mümkün değil. Doğal olarak caddeler ve sokaklar pazaryerleri olarak zamanında uygun görülmüş. O caddeler kilitleniyor. Bir itfaiye ya da ambulans gerekse Pazar yerlerine girmesi mümkün değil. Ya da en ufak bir fırtınada pazarcılarımızın ve vatandaşlarımızın hali ortada. Bu keşmekeşliği sona erdirmemiz lazım. Onun için otoparkları olan, modern, çağdaş, kapalı, sabit pazaryerlerine ihtiyacımız var. İçinde kafeteryaları, çocuk kreşleri olan sosyal donatılarla desteklenmiş modern bir Pazar yeri planımız var. Bunu hayata geçirmek konusunda çalışıyoruz. Hem pazarcı esnafımızın hem vatandaşlarımızın rahat edebilmesi için buna ihtiyacımız var" diye konuştu.


Şehzadeler İlçesi Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ise, genç yaşlarında pazarcılık yaptığını aktararak, pazarcı esnafının sıkıntılarını yakından bildiğini anlattı. Başkan Çelik yapılacak pazar yerinin Alaybey’e yapılacağını müjdeleyerek, "Seçildiğimiz günden itibaren şehrimize ve vatandaşlarımıza yakışır modern bir Pazar yeri kazandırmak için ummalı bir çalışmanın içerisine girdik. Ortak tespitlerimiz ve istişarelerimiz sonucu Alaybey Pazar yerinin altındaki şuan TARİŞ üst birliğine ait olan, depoların bulunduğu bölgenin altını otopark, üstünü de çok katlı modern bir pazar yeri olması noktasında fikir birliğine vardık" şeklinde aktardı.


Manisa Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener, da konuşmalarında şu ifadelere yer verdi:
"Ben bu projenin bir an önce hayata geçeceğine inanıyorum. Önemli olan halkımızın en iyi hizmetlerden faydalanması. Bu protokolün hem belediyelerimize, hem pazarcı esnafımıza hem de halkımıza hayırlı olmasını diliyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel