Öne Çıkanlar sosyal koruma hazine bakanı Jandarma ekipleri Yunusemre Belediyesi TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi ak parti

Manisalılar Kudüs İçin Tek Yürek Oldu

ABD Başkanı Trump’ın Kudüs kararına tepkiler çığ gibi büyüyor. Manisa’nın Şehzadeler ilçesindeki tarihi Hatuniye Camiinde kılınan cuma namazının ardından AK Parti Manisa İl Başkanlığı öncülüğünde kararı protesto etmek için yüzlerce Manisalı bir araya geldi. Basın açıklaması öncesinde Irak asıllı Muhammed isimli bir geç, çuval üzerine mavi boyayla yaptığı İsrail bayrağını basın açıklaması sırasında yakma isteğinden grubun ‘şiddet istemiyoruz’ demesi üzerine vazgeçti.
Kudüs’ün İslam aleminin kalbi olduğunu vurgulayan AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, “Kudüs davamız, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın hukuksuz Kudüs açıklaması insanlık vicdanını yaralamış ve bölgedeki sorunları derinleştirmiştir. Cumhurbaşkanımızın kesin bir şekilde ilan ettiği üzere Kudüs tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir. Bu, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararın İsrail ve Filistin toplumlarının arasındaki husumeti artırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. İslam’ın sesini susturmak, kendi kurguladıkları terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır" dedi.

“Bu basit bir hareket değildir”
ABD’nin Kudüs’ün İsrail’in başkenti olduğunu kabul etmesinin ve elçiliğini Kudüs’e taşıma kararının İsrail’in bütün Filistin’i başkenti Kudüs’ten işgal etme planının bir parçası olduğunu dile getiren Manisa Sivil Dayanışma Platformu (MASİDAP) Dönem Sözcüsü ve Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, “1995’te ABD bu kararı almış ve sürekli Filistin’e ve İslam dünyasına karşı kılıç gibi tehdit olarak kullanmıştır. Çok manidar bir tarihte Kudüs’ün Müslümanların elinden çıkışının 100. yılında bu kararı uygulamaya konmuştur. Bu hareket basit bir hareket değil, Siyonizm ve emperyalizm ortaklığının oldukça sistematik ve iyi planlanmış bir hareketidir. Bu hareket ABD’nin Filistin davasında görüntüde tarafsız olma vasfını da bitirmiştir. ABD, İsrail ile aynı statüde işgalin tarafı olmuştur. İsrail’in işgali uluslararası hukukta onaylanmış değildir, onaylanması da mümkün olamaz. Kudüs’ün statüsü konusunda Birleşmiş Milletlerin kararı nettir. 1967 sınırları sonrasında yapılan ve yapılacak bütün işgaller, yerleşkeler, utanç duvarları illegal olarak tescillenmiştir. Görünen o ki ABD, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere kendi savundukları uluslararası hukukun ve sistemin kararlarına karşı koymuş, İsrail gibi artık tüm dünyaya meydan okuyarak hukuku tanımayacağını beyan etmiştir. Gelinen bu noktada Türkiye’de hükümeti, tüm siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını ve hangi görüşten olursa olsun diğer tüm aktörleri Filistin’e desteğe ve Kudüs’ü muhafazaya çağırıyoruz” dedi.
Basın açıklaması sırasında Kudüs ve Filistin lehine, ABD ve İsrail aleyhine de sloganlar atıldı. Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
Basın açıklamasına AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ve çok sayıda STK temsilcisi de destek verirken, kadın ve çocuklar da ellerinde tuttukları döviz ve pankartlarla kararı protesto etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel