Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi Manisa Büyükşehir Belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA

Manisalı judocu Avrupa Şampiyonu oldu

Uluslararası Avrupa Kupası’nda milli takım adına mücadele eden Manisa Büyükşehir Belediyespor’un başarılı sporcusu Mert Şişmanlar şampiyonada çıktığı 5 müsabakanın hepsini kazanarak namağlup Avrupa Kupası Şampiyonu olmayı başararak birincilik kürsüsüne çıktı.

Avrupa Judo Federasyonu’nun 2017 yılı faaliyet programında yer alan Uluslararası Ümitler Avrupa Kupası 04-05 Mart 2017 tarihleri arasında Antalya’da düzenlendi. Şampiyonada milli takım adına mücadele eden Manisa Büyükşehir Belediyespor’un başarılı sporcusu Mert Şişmanlar başarılı performansıyla göz doldurdu.

Mert Şişmanlar, şampiyonadaki ilk müsabakasında Kazakistan’dan Bexultan Anuaruly’i, ikinci turda ise Türkiye’den Ahmet Çiftçi’yi, 3. turda da Arjantin’den Agustin Gil’i yenmeyi başardı. Yarı final müsabakasında da Kazakistan’dan Serikbolsyn Shyntası İpponla’ya minderi dar eden başarılı sporcu finale yükselmeyi başardı.

Dünya birincisi Mert’e boyun eğdi

Mert Şişmanlar final müsabakasında ise sıkletinde dünya sıralamasında 1. sırada yer alan Asya 3’üncüsü Tacikistanlı Dzhakhongir Madzhıdov ile karşılaştı. Rakibini alt etmeyi başaran Mert Şişmanlar üst üste kazandığı 5 maçla şampiyonaya adeta damga vurdu.

Rakiplerine gözdağı verdi

Uluslararası Avrupa Kupası’nda milli takım formasıyla şampiyon olmayı başaran Mert Şişmanlar bu sonuçla, 2017 yılında yapılacak olan Ümitler Avrupa Şampiyonası, Dünya Şampiyonası, Avrupa Gençlik Oyunları Festivali (EYOF) ve Balkan Şampiyonası öncesinde ne kadar formda olduğunu bir kez daha gösterdi.

Milli formayla çıktığı şampiyonada şampiyon olan Mert Şişmanlar’ı tebrik eden Manisa Büyükşehir Belediyespor Amatör Branşlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Metin Memiş, “Manisa Büyükşehir Belediyespor’un başarılı sporcusu Mert Şişmanlar milli formayla çıktığı şampiyonaya üst üste 5 maçı kazanarak turnuvada adını altın harflerle yazdırdı. Kazandığı bu başarıyla tüm Türkiye’nin gönlünü fetheden Mert Şişmanlar ve antrenörlerimizi Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyespor Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Güzgülü ve yönetim kurulumuz adına tebrik ediyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
UluslararasıAvrupa
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel