Öne Çıkanlar Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisada kaybolan 2 teknisyen 6 saat sonra bulundu Yunusemre Kadınları Muhtar zatürreye yenik düştü Akhisar Arena

 Manisa şehir merkezi ve ilçelerinde meydana gelen trafik kazaları, İl Emniyet Müdürlüğünün MOBESE kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerin sonunda kazanın yaşanmasına neden olan kural ihlaline işaret edilerek, "Yaya ve sürücü trafik kurallarına uysalardı bu kazalar olmayabilirdi", "Hız kurallarına uysalardı bu kazalar olmayabilirdi" ve "Kavşaklarda geçiş önceliğine uysalardı bu kazalar olmayabilirdi" gibi uyarılar yer alıyor. 

Manisa'da 2009 yılı Nisan ayında faaliyete geçen MOBESE sistemi sayesinde, İzmir-İstanbul karayolunun Manisa'dan geçen bölümü dahil olmak üzere kent trafiğinin yoğun olduğu tüm bölgelerde mevcut kameralar, başta trafik kazaları olmak üzere çeşitli olayları 24 saat kesintisiz kaydediyor. Bu görüntüler içerisinde yer alan yaya ve sürücü hatalarının neden olduğu trafik kazaları, bir anlık dikkatsizliğin ne denli kötü sonuçlara yol açabileceğini gözler önüne seriyor. Özellikle dikkatsizliğin ön planda olduğu kazaların ilkinde; Gediz Kavşağında şerit değiştirme kuralına uymayan otomobil, yanında seyir halinde olan motosiklete çarpıyor. Diğer bir görüntüde, yeni çevre yolu üzerinde kırmızı ışıkta geçen otomobil karşı yönden gelerek dönmeye çalışan başka bir otomobile vuruyor. Alaybey Beşyol Kavşağında olan diğer kazada ise dikkatsiz otomobil sürücüsü, sağa döndüğü sırada bir yayaya çarparak yaralanmasına sebep oluyor. Eski Muradiye yolu üzerinde sola dönüş kurallarına uymayan minibüs sürücüsü, petrol istasyonundan çıkış yapan otomobil ile kafa kafaya çarpışıyor. Eski Garaj Kavşağında meydana gelen kazada ise kavşağa geldiği sırada hızını azaltmayan iki araç birbirlerine çarpıyor. Laleli Kavşağında yaşanan kazada da açık kasa bir kamyonet sürücüsü, dönel kavşağa kontrolsüz giren otomobile çarpıyor. Nurlupınar Kavşağında olan bir diğer kazada ise süratli bir şekilde seyir halindeki motosiklet sürücüsü yoldan karşıya kontrolsüz geçen bir çocuğa çarparak yaralanmasına sebep oluyor. Yine dikkatsiz bir otomobil sürücüsü Mustafa Kemal Paşa Caddesi üzerinde kontrolsüz şerit değiştirmesi sebebiyle arkasında seyir halinde olan motosiklet otomobile çarpıyor. Mimar Sinan Bulvarı’nda meydana gelen kazada da kırmızı ışıkta geçen otomobil, kavşaktan geçen motosiklete vurarak metrelerce savuruyor. Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşanan kazada ise karanlık ve yağışlı havada hızını ayarlamayan motosiklet sürücüsü, yolda kontrolsüz bir şekilde yürüyen yayaya feci şekilde çarpıyor. Yine Mustafa Kemal Paşa Caddesi’nde dönüş yaptığı sırada hızını alamayan bir otomobil kaldırıma çıkarak, ağaca çarpıyor. Bu sırada kaldırımda yürüyen yayalar da büyük tehlike atlatıyor. Bir diğer kazada da takip mesafesini korumayan kamyon sürücüsü önünde seyir halinde olan otomobili sürükleyerek yoldan çıkmasına sebep oluyor. Turgutlu ilçesinde yaşanan kazada ise aşırı süratli bir kamyon önündeki otomobile çarptıktan sonra karşı şeride geçerek yeşil alanda güçlükle durabiliyor. Bu sırada karşı yönden gelen araçların kontrolü sayesinde büyük bir faciadan dönülüyor. Başka bir görüntüde ise kavşağa girerken hızını azaltmayan bir kamyonet kaldırıma çıkarak durabiliyor. Son kazada ise kırmızı ışıkta geçen yaya, o sırada dönüş yapan minibüsün çarpması sonucu yaralanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel