Öne Çıkanlar sosyal koruma hazine bakanı Jandarma ekipleri Yunusemre Belediyesi TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi ak parti

Manisa’da yabancılara Türkçe eğitimi

Manisa Şehzadeler Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açılan kursla yabancılara Türkçe eğitimi veriliyor.

Manisa Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesi bulunan Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi tarafından verilen ve 136 saat süren Yabancılara Türkçe Eğitimi A1 Seviyesi kursu sonunda 16 yabancı sertifika almaya hak kazandı. Yetişkinliklere yönelik 160 saatlik 1. Kademe Okuma Yazma Kursu sonunda 6 başarılı kursiyer Okur-Yazarlık belgesi almaya hak kazandı. 80 saatlik ücretli öğretmenler için eğitim uygulamaları kursunda ise 31 kursiyer belge almaya hak kazandı. Belge alan kursiyerler özel eğitim, hastane sınıfları ve evde bakım hizmetleri kapsamında görev alabilecek. Kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş, Şube Müdürü Muhammed İnan Yamlı, Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kanca ve kurs eğiticileri tarafından verildi.

Şehzadeler’de okuma yazma bilmeyen kalmaması için çalıştıklarını kaydeden Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş, “Bir kişi olsa biz onun için okuma yazma kursu açarız. Çünkü bir kişi bile bizim için kıymetlidir, önemlidir. Biz sıfır istiyoruz. Okuma yazma bilmeyen kimse kalmasın. Bu noktadaki politikamız budur. Bizden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Şehzadeler Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu’na teşekkür ediyoruz.” dedi.

Mültecilere Türkçe öğretimi ve öğrenimi konusunda destek olan herkese teşekkür eden Ermiş, “Çevresindeki tanıdıklarını da yönlendirsinler. En iyi diyalogları muhakkak ki kendi içinizde kendi dilinizle güzel konuşursunuz. Ama şuan yaşam şekliniz olan yer Türkiye’dir. Türkiye’de Türkçeyi öğrenmek kadar doğal bir şey olmaz. Bu iletişimi artırır. İletişim kendini toplum içinde ifade edebilme, iş aramada önemlidir. Ve bu ülke biz sizleri kabullendik. Kalacak olarak biz sizi görüyoruz. Dolaysıyla ileride akrabalıklarımız olacak. Belki kız alacağız, kız vereceğiz. Dolaysıyla iyi bir adım attınız, Türkçeyi öğrendiniz. Sizlere de teşekkür ederiz” diye konuştu.

Türk milleti olarak herkese kucağını açtıklarını kaydeden Ermiş, “Bundan sonrada açacağız. Devletimizin genel politikası da bu. Biz inançlarımız üzerine yaşarız, adetlerimiz üzerine yaşarız. Bununla bütünleşmiş bir toplumuz. Sizi de kendimize kabul ettik. Türkçeyi öğrenip geliştirmenizi ve bundan sonrada takip etmenizi öneriyoruz” dedi.

Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kanca ise, talep edilen her kursu açtıklarını vurgulayarak, bundan sonrada özellikle yabancıların talep edecekleri kursları hızlı bir şekilde açacaklarını söyledi.

Yabancılar ise Türkiye’de yaşamaktan ve Türkçe öğrenmekten dolayı mutlu olduklarını belirterek tahtaya “Türkiye’yi seviyoruz. Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi” yazdılar.

Anahtar Kelimeler:
Manisaşehzadeler
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel