Öne Çıkanlar aracından cephanelik çıktı Cennet elması Alman devinden flaş Türkiye kararı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan akhisarda 23 nisan kutlaması

Manisa’da Savaş Karşıtı Olduğu Gerekçesiyle Yasaklanan O Tiyatro Oyunu Hakkında Açıklama

Mermer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Akhisar Eğitim Sen Temsilciliği tarafından müdürlüğümüze 'Çevreci Afacan' adlı tiyatro oyununun duyuru afişinin okullarda dağıtılması istendi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı komisyonumuz incelemesi sonucu OHAL kapsamında tiyatro oyununun 6. sayfasında 'Bilgican' adlı tiyatro karakterinin savaş karşıtlığı ile ilgili sözlerinin oyunun konusuyla alakasız bulunduğunu, yine aynı sayfada 'Yeşil Ağaç' adlı karakterin şiddet karşıtı sözleri ile çevre temizliği arasında bir ilgi kurulamadığını, ülkemizin içinden geçtiği bu hassas dönemde savaş karşıtlığı gibi siyasal söylemlerin çocuklarımıza sunulmasının sakıncalı olduğuna karar verdik. Bundan dolayı oyunun tanıtımı ve afişlerinin asılması uygun görülmemiştir” ifadelerine yer verdi.
Ayrıca Mermer, oyunun sadece Milli Eğitim Kurumlarında duyurulmamasına yönelik böyle bir karar alındığını, diğer kurum veya kuruluşlarda oyunun oynatılmasına yönelik bir karar alınmadığını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel