Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi Manisa Büyükşehir Belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA

Manisa’da Adeta Yeni Bir İlçe İnşa Ediliyor

Yunusemre Belediyesinin girişimleriyle TOKİ tarafından Yunusemre ilçesi Akgedik bölgesinde yapımı süren 5 bin 500 konutluk projenin ilk etabının büyük ölçüde tamamlanmasının ardından ikinci etap çalışmaları da aralıksız devam ediyor. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, projenin inşaat alanında incelemelere bulundu. Turan’a Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya ve inşaatı yapan firma yetkilileri eşlik etti. 
İnceleme gezisi sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Turan, Yunusemre Akgedik bölgesine yapılan projenin hem toplu konut idaresi için hem de Türkiye için örnek proje olduğunu söyledi. Turan, "Buraya ilk gelip gezdiğimizde bu toprak, tarım arazisi değil, kıraç topraklar kamuya ait bir araziydi. Sağolsun Yunusemre Belediyemizin büyük katkılarıyla beraber bu alanı toplu konut idaresine edindirdik. İşte ham bir çorak araziden şuan da 2 bin 700’e yakın konutun, bunun bin 100’ü bitme aşamasında. İnşallah bu yazın vatandaşlar oturmaya başlayacaklar. Diğer bin 500-bin 600 konutta inşallah önümüzdeki baharda oturmaya başlar. Yine bu etabın devamında, toplu konut alanında 5 bin 500’e tamamlanacak konutlar. Bu yıl içerisinde bir paket ihale daha yapacağız. Bittiğinde hem Manisa’da yeni hem de toplu konut idaresinin son dönemde 3-4 yıldır ortaya koyduğu daha düşük katlı, yatay mimari esasla yaptığı, biraz daha yöresel yapı modeliyle inşa ettiği bir model olacak. Yunusemre Akgedik bölgesinde yapılan bu konutlar birkaç yıl sonra inşallah hemen bu yaz içerisinde kullanıma başlayacak. Türkiye’ye, Türkiye’deki şehircilik anlayışına, toplu konut iradesinin bugüne kadar 30 yıllık tecrübesinin de yansıdığı, çok güzel, farklı bir yaşam alanı olarak hayata geçmiş olacak. Bunu şimdi gelip, o çorak araziden bu binaları görmek bizlere ve ekip arkadaşlarımızı da mutluluk veriyor. İnşallah birkaç yıl içerisinde tamamıyla bitmiş olacak. 25-30 bin nüfuslu burada tabiri caizse yeni bir kasaba, Anadolu’da ilçe ölçeğinde bir yer inşa edip bitmiş olacak" dedi. 

Maden şehidi aileleri tapularına kavuşuyor 
Manisa’nın ilçelerinde de projelerinin devam ettiğini belirten Turan, son olarak Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinin katkılarıyla, Soma’da 13 Mayıs 2014 tarihinde maden faciasında hayatını kaybeden 301 maden şehidinin ailesi için yaptırılan konutların bittiğini ve kuralarının çekildiğini hatırlatarak, birkaç hafta içerisinde tapularının dağıtılacağını söyledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel