Öne Çıkanlar Hayaline Doğru Dualarla Pedal Çevirdi cumhurbaşkanı erdoğan MUGLADA ZİYARETLERDE BULUNDU Sakal-ı Şerif MANİSA BÜYÜKŞEHİR

Manisa'da 2014 Yılında 7 Bin 816 Bilgi Edinme Başvurusu Yapıldı
Yapılan başvuruların 7 bin 327’si kamu kurum ve kuruluşlarına, 489’unun ise belediyelere ait olduğu öğrenildi.
2013 yılında 6 bin 768’i kamu kurum ve kuruluşlarına, 464’ü belediyelere ait olmak üzere toplam 7 bin 232 bilgi edinme başvurusu yapılırken bu rakam 2014 yılında 7 bin 816’ya yükseldi.


2014 yılında; kamu kurum ve kuruluşları, kendilerine yapılan başvuruların 6 bin 533’ünü, belediyeler 419’unu olumlu cevaplandırarak bilgi ve belgelere erişimi sağlarken, kamu kurum ve kuruluşları 157, belediyeler 26 başvuruyu kısmen olumlu cevaplandırırken kısmen de reddetti. Kamu kurum ve kuruluşları 67, belediyeler 5 başvuruyu ilgili mevzuatta aranan şartları taşımadığı için reddederken, kamu kurum ve kuruluşlarına yaptığı başvurusu reddedilen 3 kişi ise yargıya itirazda bulundu.
Kamu kurum ve kuruluşları 6 başvuruyu, belediyeler 35 başvuruyu gizli ya da sır niteliğindeki bilgileri çıkararak veya ayırarak cevaplandırdı. Kamu kurum ve kuruluşları 564 başvuruyu, belediyeler de 4 başvuruyu diğer kurum ve kuruluşlara yönlendirdi.


Bilgi edinme başvurusunda bulunmak isteyen gerçek ve tüzel kişiler şahsen Manisa Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne, mektup yoluyla Manisa Valiliğinin 1. Anafartalar Mah. Mustafa Kemal Bulvarı No:1 45020-Manisa posta adresine başvurabiliyorlar. Başvurularını elektronik posta ve faks ile yapmak isteyen gerçek kişilerin EK-1, tüzel kişilerin EK-2 olarak adlandırılan formları doldurmaları gerekiyor. Elektronik posta ile başvuruyu tercih eden başvuru sahipleri [email protected] adresine mail gönderebildikleri gibi, www.manisa.gov.tr adresli Manisa Valiliği Web sitesindeki Bilgi Edinme ve BİMER menülerinden online başvuru yapabiliyorlar. Faks yoluyla yapılacak başvuruların 2341879 numaralı faksa gönderilmesi, bilgi edinme hakkında bilgi almak için ise 150 numaralı telefon hattına başvurulması gerekiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel