Öne Çıkanlar MOSTEMden Büyük Firmalardaki Personel Çocuklarına Kodlama Eğitimi alaşehir mitingi Emekliye 241 lira zam Baba İlgilenir Manisa Büyükşehir Belediyesi

MANİSA'DA SAĞLIKTA YENİ PROJE

 Halk Sağlığı Müdürlüğü Kırsal bölgelerde yapılan taramalarda, 65 yaş üstü vatandaşlarımızın sağlık ve ihtiyaç durumları tespit ediliyor. Halk Sağlığı Müdürlüğünce, Dr. Engin Yıldırım başta olmak üzere, adını vermek istemeyen ve çoğu sağlık görevlisi olan hayırseverler ile 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ihtiyaçları belirlenip, gideriliyor.

Ziyaretler evde bakım ve herhangi bir hizmetten faydalanmayan, 65 yaş üstü yaşlı vatandaşlarımızın hem motivasyonunu sağlıyor; hem bu ziyaretler ile hasta olmadan, öncesinde takip ile sağlıkları kontrol altında tutuluyor. Yaşlı vatandaşlar ise hem sağlıklarının kontrol altında bulunması, hem imkanlarının düzeltilmesi adına yapılan bu projeden memnun.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Yıldırım Kargın’da evinin tadilatı ve  bakımı biten Elif Keteni ziyaret etti.

Keten’in  ihtiyacı olan çay makinesini kendisine hediye eden Yıldırım, 65 yaş üstü vatandaşlar ile ilgili çalışmalara önem verdiklerini bu tarz çalışmaların bundan sonrada gerçekleştirileceğini vurguladı.

 Kırsalda sahayı ebeler ve diğer halk sağlığı personelleri ile sürekli taradıklarını ifade eden,  Manisa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Yıldırım ’’Bildiğiniz  üzere burada bizim için önemli olan doğurganlık çağındaki kadınlarımız ve bebeklerimizin yanında 65 yaş üstü yaşlılarımız.

65 yaş üstü yaşlılarımızın sağlık durumlarının yanında,  sosyo kültürel olarak eksikleri varsa bunlarında tespiti tarafımızdan yapılıyor.

Sonrasında gerekli makamlara müracaatlarını ve takibinin yapılması ile ilgili çalışmalarımız sürekli olarak devam ediyor.

Burada da Manisa'nın Ahmetli ilçesinin güzel köyünde, bulunan teyzemizin evinin ihtiyaçları ile ilgili bilgi bize geldiğinde; bizde bütçemizin dışında kendi aramızda para toplayarak halk sağlığında neler yapabiliriz diye düşündük. Teyzemizin evinin tavanının komple kaplanması gerekiyordu. O işlemler yapıldı. Pencerelerinin değişmesi gerekiyordu, pencereleri değiştirildi.

En son, teyzemizin bir çay makinesi ihtiyacı olduğunu da duyduk. Ziyaretine gelirken son ihtiyacını da getirip kendisine hediye ettik.

Teyzemiz 77 yaşında, maşallah gayet sağlıklı. Biz geldiğimizde  bahçesinde çalışıyor, hareket ediyordu. Allah bize de bu yaşlarda böyle hareketli olmayı nasip etsin. Bu tür sosyal çalışmalarımız Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak mütemadiyen devam edecektir. dedi.

 Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından evini eksikleri tamamlanan Elif Keten memnuniyetini ifade ederek, ''Allah razı olsun tavanımın, kapılarımın, pencerelerimin hepsi takıldı artık. Sağ olsunlar.  Allah bir kere değil bin kere razı olsun sizlerden. Sağlığınızı istiyorum, başka isteğim yok. Tuvalet ile banyo olacak bakalım, yaptırırsanız da Allah razı olsun derim. Yapılmazsa da yine bir kere değil bin kere Allah Razı olsun.

Burada hiç tavan yoktu. Hepiniz sağ olun; sizde sağ olun, buradakilerde sağ olsun. 77 yaşındayım, Allah yaşlılıkta sizlere acı keder vermesin’’. dedi.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel