Öne Çıkanlar sosyal koruma İsmail Aydın ak parti hazine bakanı Yunusemre Belediyesi TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi

Kula Jeoparkı İrlanda’da tanıtıldı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün girişimleriyle kurulan ve Kula’da turizm potansiyelini harekete geçirmeyi hedefleyen Jeopark Belediyeler Birliği, İrlanda’nın Ennistymon kentinde düzenlenen Avrupa Jeoparklar Ağı 39. Koordinasyon Komitesi Toplantısı’na katıldı.

Avrupa Jeoparklar Ağı 39. Koordinasyon Komitesi Toplantısı, 21-25 Mart tarihleri arasında İrlanda Cumhuriyeti’ne bağlı Ennistymon kentinde gerçekleştirildi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün girişimleriyle Kula merkezli kurulan Jeopark Belediyeler Birliği de düzenlenen toplantıda yer aldı. Toplantıya Manisa heyeti adına Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi ve Jeopark Belediyeler Birliği Encümen Üyesi Tuncay Ergün, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı ve Jeopark Birlik Temsilcisi Azmi Açıkdil ve Kula Avrupa ve UNESCO Global Jeoparkı Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Erdal Gümüş katıldı.

Toplantıyı UNESCO Küresel Jeoparklar Başkanı Nickolas Zouros yönetti. Sürdürülebilir turizm geliştirme çalışmalarının ön plana çıktığı toplantıda, uluslararası turizm çalışmaları, Jeopark ilerleme raporları, 2017 faaliyetleri, gelecek toplantılar için etkinlik takvimi oluşturulması, Midilli Adası’nda her yıl uygulanan kurs programı ile 2017 Eylül ayında yapılacak olan Azores Ugg Portekiz temasları masaya yatırıldı. Kuzey İrlanda ve İrlanda Cumhuriyeti üst düzey yetkililerinin konuşma ve sunumlarının da yer aldığı toplantıda, Manisa’yı temsil eden Jeopark Belediyeler Birliği heyeti, Kula’daki 3 bin yıllık geçmişi olan jeopark ile ilgili toplantıya katılan temsilci ve delegasyonlara bilgiler verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel