Öne Çıkanlar Manisa Büyükşehir Belediyesi manisa Manisalılar İzmire ABD Soma

Köprübaşı'nda Çiftçilere Eğitim
 Küprübaşı ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği projeyle, çiftçilere yönelik ağaçları budama eğitimleri başladı. Yoğun katılımlar gerçekleştirilen kurslarda, çiftçilerin tarımsal yeniliklerden haberdar olması ve alanlarında bilgi sahibi olması amaçlanıyor.


Kurs hakkında açıklamalarda bulunan Köprübaşı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Demir, çiftçilere yönelik verilen kursların önemine dikkat çekti. Demir, "İlçemizde son yıllarda meyvecilik alanlarında artışa bağlı olarak ihtiyaç gösteren budama eğitimlerini her yıl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa açtığımız kurslarla gidermeye çalışıyoruz. İlçemizde özellikle zeytin dikim alanları, badem ve ceviz dikim alanları hızlı bir artış göstermiş olup bu konuda çiftçilerimizi bilinçlendirme ihtiyacı doğmuştur. Kaliteli meyve üretimi iyi bakım beslemenin yanında doğru zaman ve yöntemle yapılan budama sonucunda oluşmaktadır. Meyvecilikte budamada göz önünde alınacak en önemli faktörler; budama zamanı ve budama tekniğidir. Bizde bu teknikleri konusunda uzman teknik personellerimizce çiftçilerimize aktarmaya çalışıyoruz. Kursu ve kurs yerlerini Halk Eğitim Müdürlüğümüz karşılıyor. Eğitmenizde kurumumuz sergiliyor. Bu konuda Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne teşekkür ederiz. Bu yıl Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa arıcılık ve açık alan satıcılığı (kantin işletmeleri için) gibi kurslarda verdik. Bu kursların sayısını ve çeşidini arttırarak kurumumuzca verilebilecek bütün eğitimleri çiftçilerimize ulaştırmayı düşünüyoruz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel