Öne Çıkanlar Murat Aydın ŞehzadelerKuşlubahçe mahallesi muhtarı Ramazan Vardar SADECE AZERBAYCAN HALKINA DEĞİL Salihli Belediyespor Gol Kralını Renklerine Bağladı Manisa Büyükşehir Belediyesi

Kahveci Esnafının Sorunları Masaya Yatırıldı
 Yunusemre Belediyesi Lokali’nde gerçekleştirilen toplantıya Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Yunusemre Belediyesi Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Necip Denktaş, Çevre ve Sağlık Komisyonu üyeleri, Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar, Şehzadeler Belediyesi Zabıta Müdürü İsmail Çiftçi ile Manisa Kahveciler Odası Başkanı Mehmet Çetin ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda kahveci esnafı ile fikir alışverişinde bulunularak sorunlar masaya yatırıldı. Başkan Çerçi, kahveci esnafının su faturalarındaki dalgalanma ve birbirini tutmayan fiyatlar konusundaki soruları üzerine açıklamada bulundu.
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Yunusemre Belediyesi olarak halkın menfaatlerini yükseltmeyi amaçladıklarını vurgulayarak, su zammının AK Parti ile alakası olmadığını kaydetti.


Çerçi, su zammının MASKİ’nin kademe hatalarından kaynaklandığını belirterek, “Bugünlerde kamuoyunda su zammı olarak geçen ve MASKİ’nin kademe hatalarından kaynaklanan ve vatandaşımızın canını yakan su zammının AK Parti ile alakası bulunmamaktadır. Örneğin bir işletmecinin Aralık 2014 tarihinde 89 litre su harcadığı bunun karşılığında 478 lira para ödediğini 1 ay sonra Ocak 2015 tarihinde ise 87 litre su harcadığını fakat bin 30 lira para ödediğini faturasında görmekteyiz. Bu örnek gibi birçok örnek bulunmaktadır. Bu tamamen MASKİ’nin kademe oyunudur. Biz Yunusemre Belediyesi olarak halkın memnuniyetini yükseltmeyi amaçlıyoruz. Biz AK Parti olarak neden zam yaparak vatandaşı memnuniyetsiz edelim. Manisa’da su kademesinin esnaflarımıza 50 tona kadar 4,5 lira 50 tondan sonrada 6 lira olması ile esnaflarımızın sıkıntısını gideriyoruz. Mayıs ayında halkımızın su faturalarındaki şişkinliğinin önüne geçebilmek için kademeyi kaldırarak, atık su bedellerini indirip, zam yapan MASKİ’ye karşı halkın savunucusu olduğumuzu göstereceğiz.” şeklinde konuştu.


“BAŞKANIMIZ ÇERÇİ SORUNLARIMIZI DİNLİYOR”


Manisa Kahveciler Odası Başkanı Mehmet Çetin ise Yunusemre Belediyesi’ne kahveci esnafının sorunlarını dinlediği ve kendilerini davet ettiği için teşekkür ettiğini kaydetti.


Kahveci esnafının ciddi sorunları bulunduğuna dikkati çeken Çetin, “Yunusemre Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi bizlerin sorunlarını dinliyor. Bugün kahveciler odası olarak bu sorunları burada masaya yatırarak çözüme ulaşacağımıza inanıyorum. En büyük sıkıntılarımızdan birisi ruhsatsız iş yerleridir. İkinci sıkıntımız ruhsat harici faaliyetler. Ruhsat harici faaliyet gösterilerek kahveci esnafımıza sıkıntı yaratılıyor. Ayrıca işgaliyeler konusu var. Bizler kahveciler odası olarak denetlenmekten hoşnut oluruz. Eksiklerimiz var ise onları en kısa sürede giderilmesi için çaba sarf edeceğimize meslektaşlarımızın da buna özen göstereceğine inanıyorum.” diye konuştu.


Toplantının ardından kahveciler odası yönetim kurulu üyeleri Yunusemre Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel