Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi Manisa Büyükşehir Belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA

Hayvan hastalıkları ile mücadele sezonu başladı

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü Manisa’daki tüm büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara şap, brucella, lsd, koyun-keçi vebası, mavidil, enteretoksemi ve kedi-köpeklere kuduz aşılaması uygulamasına başladı.

Bu kapsamda 2017 yılı için il genelinde yaklaşık bir milyon 500 bin aşının yapılmasında sahada kullanılacak malzemeler satın alındı ve ilçe müdürlüklerine teslim edilerek aşılama çalışmalarına başlanıldı. Şehzadeler ilçesi Güzelköy Mahallesinde aşılama çalışmalarını yerinde inceleyen Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Metin Öztürk’e Şehzadeler İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Çınar Aydoğan, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Melihşah Taşkın ile Manisa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kırlıoğlu eşlik etti. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerini aşı yaptırmaları konusunda uyaran Metin Öztürk, “Gelişen ve değişen dünyanın en önemli sorunlarından birisi güvenilir ve yeterli gıdaya erişebilmektir. Hayvan sağlığının doğrudan insan sağlığını etkilediği ve hayvansal ürünlerin insan beslenmesindeki tartışılmaz gereksinimi unutulmamalıdır. ’Sağlıklı insan için sağlıklı hayvan’ yaklaşımında, hayvan sağlığı ve refahı, gıda güvenirliği ve halk sağlığı konularında veteriner hekimlerin önemli sorumlulukları bulunmaktadır. Hayvan sağlığından ve veteriner hizmetlerinden sorumlu olan Bakanlığımızca, her yönüyle stratejik bir sektör olan hayvancılığa gereken önem verilerek, hayvan hastalıklarının kontrol altına alınabilmesi, eradikasyonunun sağlanması amacıyla ’Oral Aşılama ile Kuduz Hastalığının Kontrol ve Eradikasyonu Projesi’, ’Koyun ve Keçilerin Elektronik Kimliklendirilmesi ve Kaydı Projesi’, ’Veteriner Hizmetleri Strateji Belgesi Hazırlanması Projesi’, ’Hayvan Hastalıkları ve Zararlıları İle Mücadele Projesi’ ve ’Aşı Üretim Merkezi Kurulması Projesi’ gibi ulusal ve uluslararası birçok proje yürütülmektedir” dedi.

İl müdürlüğü çalışmalarına yönelik bilgiler de veren Metin Öztürk, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk Çelik, Erzurum’da 22 Şubat tarihinde ’Şap Hastalığı ile Mücadele ve Toplu Aşılama Kampanyası’nı başlatmış bulunmaktadır. Bizlerde sayın bakanımızın talimatları doğrultusunda hayvan hastalıkları ile mücadele etmek ve buzağı ölümlerini en aza indirmek için bu kampanyayı bugün itibariyle tüm Manisa genelinde başlatmış bulunuyoruz. Bu kapsamda hayvan sağlığı hizmetlerinde kullanılacak aşı nakil termoslarından enjektöre, tulumdan bel çantasına kadar toplam 42 kalem ürün il müdürlüğü döner sermaye saymanlığınca alınarak il ve 17 ilçemizde görev yapan 187 hayvan sağlığı personeline dağıtımı yapılmıştır. İlimiz ve ülkemiz için büyük önem arz eden hayvan hastalıkları ile mücadelede elzem olan bu malzemelerin alımı ile Manisa Hayvan Sağlığı ekibinin daha da güçlenerek sahada etkili mücadele yapması sağlanacaktır. Ayrıca hastalık çıkışlarında hızlı müdahale yapılarak hastalığın yayılması önlenecek, en az hasar ile sönüşü sağlanacaktır. Veteriner hekimliğinin önemli bir alanı olan zoonoz hastalıklar ile de etkin bir mücadele yapılarak insan sağlığını koruma anlamında çalışmalarımız yürütülecektir” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
ManisaGIDA TARIM
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel