Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA ŞEHRİN KARAKTERİ

Görüntü kirliliği oluşturan hurda araçlar çekiliyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri, şehrin muhtelif noktalarında park etmiş, hurda, tehlike oluşturan ve kullanılamaz durumda bulunan hurda araçları çekerek, çevre kirliliğinin önüne geçiyor. Çalışmalar kapsamında Yunusemre ilçesindeki küçük sanayi sitesinde tespit edilen 250 araçtan 75’i çekilirken diğerleri için işlemlerin devam ettiği öğrenildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri, görüntü kirliliği oluşturan hurda araçlarla ilgili çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Ulaşım Daire Başkanı Mümin Deniz, 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 41. maddesine göre çalışma yürüttüklerini belirtti.

Belediye Emir ve Yasakları Uygulama Yönetmeliğini de hatırlatan Deniz yönetmeliğe göre kullanılamaz durumda bulunan araçların uzun süreli parkının yasak olduğunu ve yasağa uymayanların 300 TL, tekrarı halinde ise 750 TL para cezası uygulandığını söyledi.

250 araçtan 75’i çekildi

Çalışmalarını belirttikleri kanun, yönetmelik ve mevzuatlar doğrultusunda sürdürdüklerini vurgulayan Ulaşım Daire Başkanı Deniz, “İlgili mevzuat çerçevesinde, Manisa Büyükşehir sınırları içerisinde bulunan bulvar, sokak, cadde ve yaya yolu üzerinde hurda görünümlü, kötü görüntüsü sağlayan, hastalık saçan, tehlike oluşturan, koku yayan aşırı kirli, kırık camlı, tekerleği olmayan, kullanılmaz durumda bulunan, hurda görünümlü araçlar Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığımızca otoparka çekiliyor. Yalnızca Küçük Sanayi Sitesi içerisinde şuana kadar 250 adet hurda görünümlü aracın tespiti yapılarak bunlardan 75 adedi otoparka çekilmiş, diğerleriyle ilgili çalışmalar ise halen devam etmektedir” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel