Öne Çıkanlar salihli manisa Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu izmir istanbul Serbest Gündem

Forum Magnesia’da Mandala etkinliği

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bulunan Kanuni Sultan Süleyman Ortaokulu’nun renklerle şekilleri buluşturduğu, seslerle bardakları birleştirdiği mandala etkinliği Forum Magnesia AVM’de tanıtıldı.

TEOG öncesi öğrencilerin maruz kaldıkları stres ortamından uzaklaştırmak ve bir parçada olsa rahatlamalarını sağlamak için okul rehber öğretmeni Gökçe Karan ve Özkan Akkaya’nın liderliğinde mandala etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, Türk Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa Atalay, okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Geçmişi Hint felsefesine dayanan Mandala’yı okul rehberlik servisinin Anadolu Pedogojisiyle birleştirip Sufi müzikler eşliğinde çocukların önüne Osmanlı motifleri şeklinde sunması büyük beğeni topladı.

Açılışı okul Müzik Öğretmeni Münire İpek’in bardak ritm şovu ile yapılan sergi alışveriş merkezindeki çok sayıda konuk tarafından izlendi. Okul müdürü Şenay Mercan, “Rehberlik öğretmenlerimizin Gökçe Karan ve Özkan Akkaya liderliğinde yaptığımız bu çalışma ile öğrencilerimize ruhsal dinginlik ve zihinsel sakinleşmeyi hedefledik. Temeli Hint felsefesine dayanan Mandala çalışmasını Anadolu motifleri ile sufi müzik eşliğinde okulumuz öğrencilerine uyguladığımızda çok olumlu dönüşler aldık” dedi.

Anahtar Kelimeler:
ManisaYunusemre Ilçesinde
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel