Öne Çıkanlar MOSTEMden Büyük Firmalardaki Personel Çocuklarına Kodlama Eğitimi Emekliye 241 lira zam alaşehir mitingi Baba İlgilenir Zafer Sezer Alp

Elleriyle Şifa Dağıtacaklar
 UNESCO’nun Somut Olmayan Dünya Mirası Listesi’nde bulunan 475. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında 6 ton mesir macunu Sultan Camisinin kubbe ve minarelerinden saçılacak. 26 Nisan’da gerçekleştirilecek geleneksel saçım töreni öncesi Manisa’yı Mesir’i Tanıtma Derneği imalathanesinde mesir macunu karılmasının ardından paketleniyor. 20 kadın tarafından makine kullanılmadan elle yapılan mesir macunu, festivalin son günü halka saçılacak.
Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Genel Sekreteri Özdem Erdem yaptığı açıklamada, “Bu sene 21-26 Nisan tarihlerinde 475.’si düzenlenecek olan Manisa Mesir Macunu Fastivali ile ilgili tüm hazırlıklarımız başladı. Manisa’yı Mesir’i Tanıtma Derneği’nin hazırlamış olduğu 6 ton mesir macunu 26 Nisan Pazar günü Sultan Camisi kubbelerinden halkımıza saçılacaktır. Tüm halkımız festivale davetlidir” diye konuştu.
Mesir macununun hazırlanışı için 20 kadının çalıştığını belirten Özdem Erdem, “Mesir macunları hanımların elinden çıkıyor. Belirli oranda miktarlarla şeker ve suyumuz kaynadıktan sonra 24 saat macunumuz dinlenmeye alınıyor. Sonra dinlenen ürün ağda kıvamında geldikten sonra 41 çeşit baharatın hazır bulunduğu baharatla birlikte macun buluşuyor. Kesim aşamasını da hanımlarımız yapıyor. Sonra mesir macunları paketleniyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel