Öne Çıkanlar Emekliye 241 lira zam Baba İlgilenir Zafer Sezer Alp alaşehir mitingi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı

Eğitim Bir Sen’in yeni hedefi 500 bin üye

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner yapılan sendikal çalışmaları değerlendirdiği açıklamalarında yeni hedeflerinin, 500 bin üyeyle ‘zirveden yeni ufuklara’ yürümek olduğunu belirtti.

Milletle birlikte yeni bir istiklal mücadelesini sürdürdükleri bir dönemde kritik bir eşiğe geldiklerini kaydeden Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, “İrademizi felce uğratmak, Anadolu insanını sistem dışında tutmak için darbe ve işgal teşebbüsleri dahil hiçbir zulüm ve dayatmadan çekinmeyen zorbaların düzenine son vermek için 16 Nisan’da tarihi bir tercih yapmak durumundayız. Elbette yönetim iradesinin merkezine insanımızın seçimini, doğrudan millet iradesini koyan sistemden yana olacağız. Sürekli huzursuzluk, kriz, hüsran, çöküntü üreten gidişattan yana olamayız. Yapısal olarak kriz üreten, her an krizlere açık mevcut sistemle geleceğe sağlam adımlarla yürümek mümkün değildir.” dedi.

“Kirli ittifaklar var”

İçerideki ve dışarıdaki kanlı, karanlık odakların çift başlı, krizlere açık yapının sürmesinden yana olmalarının düşündürücü olduğunu ifade eden Öner, PKK’dan FETÖ’ye kadar tüm terör örgütleriyle cuntacı yapıların, bu yapılardan medet uman partilerin, Hollanda, Almanya, Avusturya’nın terörü destekleyici tavırlarında politik emelleri açığa çıkan Avrupa’nın değişiklik aleyhinde olması, bu milletin yapacağı tercihlerle onlara iktidar yolunu ebediyen kapatacak olmasındandır.” diye konuştu.

“Tarihi kazanımlara yaklaştığımız bir dönemdeyiz”

450 bini aşkın üyeye ulaşmamız sendikal mücadelede önemli bir rakamdır diyen Öner, “Ancak bundan da önemlisi 500 bin üyemizle ‘zirveden yeni ufuklara’ yürümektir. Memur-Sen olarak da ulaşmak istediğimiz yeni hedef, 1 milyon 111 bin 111’dir. Önemli olan, her yeni günü bir fırsat bilerek yeni ufuklara bir adım daha atmaktır. Gevşemeyeceğiz, yılmayacağız, rehavete kapılıp geldiğimiz noktayla yetinmeyeceğiz, gece gündüz demeden, kara, yağmura, çamura aldırmadan ilk günkü azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü bu davanın bir medeniyet davası olduğunun bilincindeyiz. Vesayetçi yapılara karşı çıkışımızın temelinde kendi kimliğimizle özgür olarak var olma ve yaşama iradesi vardır. Zulme, haksızlığa, tahakküme, ihanete geçit vermeyecek kararlılıkla çoğalan, güçlenen bu iradedir. Bu iradeyi diri tutmayı başarırsak, birlik ve beraberliğimizi koruyabilirsek, içimizdeki ve dışımızdaki hainlere karşı el birliği ederek mücadeleye devam edersek, hiçbir güç bizi yıkamaz. Bu ülkenin çimentosu olan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak, kurulduğumuz günden beri bu bilinçle hareket ettik ve bundan sonra da bu şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Eğitim-bir-sen
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel