Öne Çıkanlar genel haber Manisanın Şehzadeler ilçesi karaçoban Sosyal Güvenlik Kurumu şehzadeler belediyesi

Daha Sağlıklı Nesiller İçin...

 Süt ve süt ürünlerinin tüketimini teşvik etmek ve bireylerde sütün önemine dair bilincin oluşması için dünyada her yıl 27 Eylül Dünya Okul Sütü Günü için açıklamalarda bulunan Manisa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Yıldım şunları söyledi:

"Okul öncesi ve okul çağındaki çocuklarda büyüme ve gelişme oldukça hızlıdır. Bu sebeple besin öğelerine olan gereksinim yaşamın diğer dönemlerine göre daha fazladır. Süt ve süt ürünleri enerji ve besin ihtiyacını karşılamada hem çocuklarda hem de yaşamın her döneminde çok önemli bir yere sahiptir. Özellikle çocukluk, emziklik ve yaşlılık döneminde süt tüketimine özen göstermek gerekir. Kalsiyumun temel kaynağı olan süt ve süt ürünlerinin yetersiz alımında osteoporoz (kemik erimesi), kemik ve diş gelişiminde sıkıntılar, göz sağlığında bozulmalar, bağışıklık sisteminde zayıflama, sinir ve sindirim sisteminde düzensizlikler meydana gelebilir.

Süt ve süt ürünlerinin tüketimini teşvik etmek ve bireylerde sütün önemine dair bilincin oluşması için dünyada her yıl 27 Eylül Dünya Okul Sütü Günü olarak kutlanmaktadır. Etkinlikler kapsamında, sütün beslenmedeki önemine dair eğitimler yapılmaktadır. Ayrıca,  ana sınıfı dahil olmak üzere ilkokul öğrencilerine süt içme alışkanlığı kazandırmak, bu sayede yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerini desteklemek amacıyla, Bakanlığımız, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulusal Süt Konseyi işbirliğiyle Okul Sütü Programı yürütülmektedir.

Her gün yetişkin bireylerin 3 porsiyon, çocukların, adolesan dönemi gençlerin, gebe ve emzikli kadınlarla, menopoz sonrası kadınların günde 2-4 porsiyon süt ve süt ürünleri tüketmeleri önerilmektedir. Sağlığınız için, her gün süt içmeyi ihmal etmeyin." diye uyarılarda bulundu.

 

 

                                                              

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel