Öne Çıkanlar MOSTEMden Büyük Firmalardaki Personel Çocuklarına Kodlama Eğitimi Emekliye 241 lira zam alaşehir mitingi Baba İlgilenir Zafer Sezer Alp

Çobandı, vergi rekortmeni oldu

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde çoban olarak iş hayatına atılan, 60 yıldır ticaretle uğraşan ve 41 yıldır ilçenin vergi rekortmenliğini elinde bulunduran 81 yaşındaki Hüseyin Gümüşlü ticaret hayatını noktalayarak emekliye ayrıldı.

Sarıgöl’ün 41 yıldır vergi rekortmeni olan ve ilçeye yapılan birçok hizmette imzası bulunan Hüseyin Gümüşlü ticaret hayatından çekildi. Emekliye ayrılma kararı alan Gümüşlü, Kaymakam Çetin Kılınç ve Vergi Dairesi Müdürü Faruk Sakallı’yı ziyaret ederek veda etti.

Çobanlıktan vergi rekortmenliğine

Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç’a yaptığı ziyarette anılarını anlatan iş adamı Hüseyin Gümüşlü, "60 yıl önce çobanlık yapıyordum, okuyamadım. Kendi, kendime söz verdim ’Zengin olursan bu meraya okul yaptıracağım’ dedim. İşlerim iyileşti. Köyüm olan Tırazlar Mahallesine okul yaptırdım köyümün çocukları okusun diye ilçenin merkez ve mahallelerindeki camilere yardımlarda bulundum. Çeşitli yerlere Kur’an kursları açılmasına sebep oldum. Evlenecek fakir gençlerin düğünlerine, sünnet olacak çocuklara yardımcı oldum. Mahallelerin ağaçlandırmaların, yol yapımlarında yardımcı oldum. Vergilerimi zamanında peşin olarak 41 yıldır rekortmen olarak ödedim. Vergilerimi ödeyince huzurlu oluyordum." dedi.

"Yeri doldurulamayacak şahsiyet"

Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, Sarıgöl’ün hayırseveri olan Hüseyin Gümüşlü’nün gelecek kuşaklara örnek olmasını temenni ederek, "Sarıgöl’de her okulda, camide, Kur’an kurslarında, yolunda, yeşil alanlarında, fakirlerin babası Hüseyin Gümüşlü’nün yeri gerçekten doldurulması zor. Ancak, gelecek kuşaklara örnek olması bizleri sevindiriyor. Emeklilik hayatında başarılar dilerim." diyerek Gümüşlü’ye hizmetleri için teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
ManisaSarıgöl
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel