Öne Çıkanlar salihli manisa Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu Serbest Gündem şehzadeler belediyesi

Çevreci yatırımlar Manisa’yı kalkındırıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen projelerle hem Manisalılar rahat bir nefes alıyor hem de ilin kalkınması sağlanıyor.

MASKİ Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Yasası ile bünyesine katılan ve yaptığı yatırımlar çerçevesinde işletmeye aldığı tesislerle Manisa’nın çehresini değiştirmeye devam ediyor.

İlçe ve belde belediyelerinden devralınan tesisleri başarılı bir şekilde işleten MASKİ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının verdiği enerji teşviklerinden de faydalanıyor. Daha önce yürütülen çalışmalar kapsamında, Akhisar ve Alaşehir’deki tesislerle kurum bütçesine katkı sağlayan MASKİ, Saruhanlı, Gölmarmara, Salihli ve Durasıllı’daki tesislerin ardından Kula’daki tesis için de ‘Enerji Teşviki’nden faydalanmaya hak kazandı.

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, büyük bir başarıyla işlettikleri atıksu arıtma tesisleriyle daha temiz bir çevreye imza atmalarının yanı sıra, aldıkları enerji teşvikleri sayesinde kurum bütçesine katkı sağladıklarını da ifade etti. Genel Müdür Yardımcısı Başaran, “Daha temiz bir Gediz ve Bakırçay için attığımız adımlarla Manisa’yı kalkındırıyoruz. Kısa bir geçmişe sahip idaremiz, yaptığı çevreci faaliyetlerin geri dönüşünü almaya devam ediyor. İşletmeye aldığımız 13 atıksu arıtma tesisiyle 1 yılda 22 milyon metreküp atıksuyu temizleyerek çevremizi koruma altına aldık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün liderliğinde çıktığımız yolda Manisa için yaptığımız yatırımlardan elde ettiğimiz kazançlar Manisalı hemşehrilerimize hizmet olarak geri dönüyor” dedi.

Mahalleler daha yaşanabilir hale geliyor

17 ilçeye kazandırdığı yeni içme suyu ve kanalizasyon hatlarıyla, yerleşim yerlerini daha sorunsuz ve yaşanabilir hale getirmeyi amaçlayan MASKİ Genel Müdürlüğü, Selendi’nin mahallelerinde yürüttüğü çalışmalarını sürdürüyor. Uzak yakın demeden Manisa’nın her köşesindeki altyapı ihtiyaçlarına cevap üreten MASKİ, ilçenin Karabeyler Mahallesini de sağlıklı yapıya kavuşturmak için çalışmalarına başladı. MASKİ ekipleri tarafından mahallede çağın gereklerine uygun ve kullanışlı bir kanalizasyon hattı inşa ediliyor.

Mahallede yürütülen çalışmalardan mahallece memnun olduklarını belirterek, hizmetler için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkürlerini sunan Karabeyler Mahalle Muhtarı Halil Bilek, “Mahallemizde çok güzel işlerimiz yapıldı. Şuan çalışmanın devam ettiği sokağımız da tamamlanınca altyapımız tamamen bitmiş oluyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’den Allah razı olsun. Yaptıkları hizmetlerden mahalle olarak çok memnunuz, kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel