Öne Çıkanlar Hayaline Doğru Dualarla Pedal Çevirdi cumhurbaşkanı erdoğan MUGLADA ZİYARETLERDE BULUNDU Sakal-ı Şerif MANİSA BÜYÜKŞEHİR

Cbü İlk Kez Yurtdışında Sınav Yapacak
 Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi’yi ziyaret etti. Ziyarette Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Gümüş, Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya ve Prof. Dr. Birol Kovancılar da yer aldı. Prof. Çelebi, Doç. Dr. Nesibova’yı üniversitede konuk etmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, Türkiye Azerbaycan ilişkisini bir millet, iki devlet olarak kabul ettiklerini ifade etti.


Prof. Dr. Kemal Çelebi, “Celal Bayar Üniversitesi olarak uluslararası kimliğimizi öne çıkaran bir üniversiteyiz ve bu durumu daha da güçlendirmek istiyoruz. Azerbaycan’ın ve Azerbaycanlı öğrencilerimizin bizim açımızdan ayrı bir değeri var. Onlara üniversitemizde yükseköğrenim vermeyi çok önemsiyor ve bu kapsamda her türlü desteği, kolaylığı sağlamayı taahhüt ediyoruz. Öğrenciler, yurtdışına üniversite okumaya giderken orada karşılaşacakları koşulları önceden net olarak görmeliler. Eğitim hayatlarının ortasında çok farklı bir uygulamaya muhatap olmamalılar. Biz bu konuda çok dikkatli olacağız. Türki Cumhuriyetlerden üniversitemize yükseköğrenim için gelen gençlerimizi bağrımıza basacak, onlara sahip çıkacağız. Onlara en iyi eğitimi verip, ülkelerine hizmet etmelerini sağlamayı arzu ediyoruz. İlişkilerimiz bu çerçevede daha da gelişecek” dedi.
Doç. Dr. Necibe Nesibova ise, “Bu ilişkiler bizim için de çok değerlidir. Dediğiniz gibi bizler aynı milletlerin evlatlarıyız. Sadece doğduğumuz yerler farklıdır. Gelişen ilişkiler içinde en çok üzerinde durduğumuz konu, eğitim ilişkileridir. Türkiye’deki üniversitelerden mezun gençlerimiz, Azerbaycan’da her alanda son derece aktif olarak faaliyettedir. Bu kadroların yetişmesinde emeği geçen tüm hocalarımıza, başta sizler olmak üzere çok teşekkür ediyoruz. Türkiye’deki üniversite eğitiminin, Avrupa’dan ve Amerika’dan eksik olmadığını düşünüyoruz. Ancak eğitim ücretleri konusunda bazı sıkıntılarımız var” diye konuştu.


CBÜ İLK KEZ YURTDIŞINDA “YABANCI ÖĞRENCİ SINAVI” YAPACAK


Celal Bayar Üniversitesi’nin uluslararası ilişkilerinden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Kovancılar bu konuda bir açıklamada bulunarak, “Üniversitemizde 500’ün üzerinde yabancı öğrencimiz var. Bunun 120 kadarını Azeri öğrencilerimiz oluşturuyor. Üniversitemizde kendi öğrencilerimize uygulanan harç miktarları, yabancı öğrencilerimiz için de geçerlidir. Bunun üzerinde ücretlendirme yapılmamaktadır. Ayrıca, bu yıl ilk defa yurtdışında yabancı öğrenci sınavı yapmayı düşünüyoruz. Sınav yapacağımız ilk yer de Azerbaycan olacak. Biz Azeri öğrencilerimizden, onlar da bizim üniversitemizden memnun ve Azerbaycan’dan üniversitemize çok ciddi bir talep var” şeklinde konuştu.


Rektör Prof. Dr. Kemal Çelebi ise, “Yabancı Öğrenci Sınavını bizzat üniversite olarak yapıp, sadece niceliğe değil niteliğe de önem vermek istiyoruz. Tıp Fakültemizde de yabancı öğrenci kontenjanı açıyoruz. Ancak Tıp Fakültemize bu eğitimini alabilecek kapasitede öğrencileri kabul etmemiz gerekir. Bu gençler ülkelerinde doktorluk, mühendislik yapacak. Bu bağlamda, eğitimleri konusunda en az sizin kadar hassasız. Seçerek almak, iyi eğitmek, ülkelerine en iyi şekilde hizmet etmelerini sağlamak istiyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel