Öne Çıkanlar salihli manisa Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu izmir istanbul Serbest Gündem

Büyükşehir’den Beğelli Çiftçilerine Büyük Destek
Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı il genelinde çiftçilere yönelik destek çalışmalarına devam ediyor.
Tarıma verdiği destekleri sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı gerçekleştirdiği çalışmalarla çiftçilerin gelirlerinde önemli oranda artış yaşanmasına katkıda bulunuyor. Bu doğrultuda yürütülen çalışmalarla Gördes’e bağlı Beğel Mahallesi’nde 2015 yılında yapımına başlanan ve 2016 yılı içerisinde tamamlanacak olan sulama göletine ait damla sulama tesisi inşaatı tamamlandı. Proje ile yaban hayatının korunmasına dönük olarak hayvanların içme suyu ihtiyacının karşılanmasının yanında, hiç sulanamayan 500 dekar kiraz bahçesi damla sulama sistemi ile sulamaya açılacak. Projeyle sulamaya bağlı olarak ürün miktarında yüzde 30 artış yaşanması öngörülüyor.
Proje kapsamında 2 adet 50 metreküp kapasiteli depo, 5 bin 938 metre değişik çap ve ebatlarda boru, 36 adet vana ile bunlara ait bağlantılı parçalarının kullandığını belirten Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Hayri Okkalı, damla sulama sisteminin toplam maliyetinin 204 bin lira olduğunu söyledi. Sulama göleti çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Okkalı, göletin de yıl içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel